Uprkos neumitnoj činjenici da do početka pripremnog perioda ima više od mesec dana, Borac Mozzart odlučio je da ne dangubi, već da polako, ali sigurno, krene u sklapanje rostera za sledeću sezonu.

Upravo zbog toga smo iskoristili priliku da porazgovaramo sa Predragom Pecom Pantovićem, predsednikom kluba. Ne samo o pojačanjima, već i o nekim važnim segmentima vezanim za ostvarene rezultate.

,,Kada sam došao u klub pre više od 10 godina imao sam veliku želju da vratimo Borac tamo gde mu je mesto. Glavni plan bio je da se ponovo nađemo u društvu ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, odnosno u današnjoj ABA ligi. To smo uspeli da uradimo. Ali to je bio samo deo celokupnog plana, koji još uvek nije zaokružen. Druga ideja bila je da počnemo da stvaramo igrače u sopstvenim mlađim selekcijama, a koji će jednog dana biti u prilici da igraju za prvi tim“, zastao je Pantović, a onda je nastavio svoje izlaganje.

,,Imali smo veliku pauzu u navedenom poslu, od vremena Uroša Čarapića, pa sve do poslednjih nekoliko godina, kada se pojavilo nekoliko igrača koji su zakucali na vrata prvog tima, kao što su Pavle Nikolić, Ćurčići… Ali želimo da ih bude više“, rekao je Pantović.

Naravno, nije propustio da pomene Petra Radovića, ali i intenciju kluba za naredni period.

,,Petar Radović je izuzetno talentovan, a ima sve što je potrebno za modernu košarku. Krasi ga odličan pregled igre, velika brzina, hitro razmišlja, ima dobru ruku, sjajan prvi korak. Mislim da je on plejmejker za budućnost našeg kluba. Naravno, nije on jedini, ima dosta dece koji su kandidati za prvi tim. Želimo da se više pojača rad sa decom, recimo i sa naučne strane, u saradnji sa VMA. Nekad smo bili centar koji prikuplja decu iz ovog dela Srbije, a nameravamo da to ponovo postanemo. Ako to sprovedemo u delo, onda smo postigli sve ono što klub treba da bude. Onda ću dobiti ogromnu satisfakciju za vreme i novac koji sam uložio u klub“, kazao je predsednik.

Onda se dotakao i naredne sezone, koja se polako bliži.

,,Primetio sam da je tema da li će Borac da se umeša u borbu za plej-of sledeće sezone. Mogu da kažem samo da ćemo se potruditi da tim bude bolji nego prethodni. Ali ne zavisi sve samo od nas. Svi vide koliko je ABA liga postala jaka. Ukoliko se baci pogled na klubove koji su nama konkurenti, postaje jasno da je reč o timovima iza kojih stoje cele države, kao što su Igokea, Studentski centar… A tu su i klubovi koji imaju evropski renome, poput Cedevita Olimpije, Budućnosti, FMP-a, Mege. Takođe, Zadar je napravio odličan rezultat promenom pristupa košarci“, izjavio je Pantović.

Razume se, pomenuo je i poslednja dva pojačanja.

,,Želimo da napravimo tim koji će biti veoma brz, zbog toga smo doveli dva Amerikanca. Verujem da ćemo po kvalitetu biti iznad onoga što smo imali prošle sezone“, završio je Predrag Peca Pantović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography