Kao što je košarkaškoj javnosti već neko vreme poznato, KK Borac će biti prinuđen da igra baraž za opstanak u AdmiralBet ABA ligi, iako je sezonu okončao na 11. mestu.

I protivnik je odavno znan. Reč je o Zlatiboru iz Čajetine, timu koji je osvojio Drugu ABA ligu.

Kada se uzme navedeno u obzir, i više je nego jasno da su Borac i Zlatibor dobrano oštećeni zbog pravila o nacionalnom koeficijentu. Sa izrečenim je saglasan i Predrag Peca Pantović, predsednik KK Borac.

,,Velika nepravda je učinjena srpskim klubovima, Borcu i Zlatiboru, jer su se oba tima izborila za igranje ABA lige. A posle baraža jedan sigurno neće biti deo elite, pa će svakako biti oštećen. Najviše je oštećen Borac, jer se izborio za članstvo u ABA na parketu, gde i treba. Stanje oko baraža traje dve godine i praktično je moglo i prošle godine da se dogodi isto ovo. Nadam se da će se ovakvo stanje ispraviti, a na rukovodstvu lige je da to učini“, smatra Pantović.

Zbog toga, Pantović predlaže…

,,Možda ne bi bilo loše da ABA liga bude proširena, pa da u takmičenje uđe veći broj klubova. Logično je da najbolji klubovi sa ex-Yu prostora igraju ABA takmičenje“, rekao je predsednik kluba.

Naravno, predsednik kluba je uputio zahvalnost svim vernim navijačima.

,,Zahvaljujem se svim navijačima Borca na podršci koju su davali timu tokom dosadašnjeg dela sezone. Hvala svima koji su kupili godišnje karte i tako pomogli klubu“, kazao je Pantović.

Takođe…

,,Moram da kažem i to da sugrađanima mogu da se ne dopadaju ljudi u upravi kluba, ali oni ne navijaju za upravu, već za igrače i klub čiji dres nose“, dodao je Predrag Peca Pantović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography