Predsednik Borac Mozzarta, Predrag Pantović, nakon utakmice sa Partizan Mozzart Betom, koja je privukla veliki broj navijača oba kluba, želeo je da izrazi zahvalnost i sreću što je sve proteklo u sjajnoj atmosferi.

“Bilo je divno u dvorani kraj Morave koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Prisutni su bili navijači oba kluba, navijali su sportski, bez vređanja jednog ili drugog kluba. Bilo bi lepo da to postane opšti manir u celoj ligi, Srbiji i bivšoj Jugoslaviji”, priča predsednik Borac Mozzarta Predrag Peca Pantović.

Skupština ABA lige počela je 12. marta. Šta se sada dešava?

“Sednica ABA lige okončaće se narednog utorka, 19.02.2024. godine. Borac Mozzart očekuje principijelnu odluku ABA lige i da će naš klub biti uključen u vlasničku strukturu takmičenja. Da podsetim, Borac Mozzart već četiri sezone igra najjače regionalno takmičenje. Pored Borac Mozzarta, Split i Studentski Centar, trebalo bi da postanu akcionari ABA lige. Ukoliko postanemo suvlasnici takmičenja dobićemo potvrdu dobrog rada, uspešnosti Borac Mozzarta, ulaganja grada Čačka u košarku…Želim da apostrofiram da se sada mora biti principijelan, a sve je u interesu srpske i regionalne košarke. Mora se doneti odluka koja je u skladu sa ranije donetim aktima da svi učesnici moraju da budu i vlasnici lige”.

Predsednik čačanskog abaligaša ne veruje da će se nešto zakomlikovati oko opstanka Borac Mozzarta u ABA ligi.

„Ne verujem da će se nešto zamrsiti oko našeg opstanka u ligi. Teoretski jeste moguće, ali nije realno. Ponosni smo na činjenicu da je klub 23 godine bio član nekadašnje jugoslovenske lige i da će petu sezonu igrati najjače ABA takmičenje“.

Da li Borac Mozzartu odgovara eventualni ulazak tima iz Dubaija u ABA takmičenje?

„Svaki novi kvalitet i novi finansijski stimulans odgovara svim učesnicima lige”, smatra Peca Pantović.

Kakva se saradnja očekuje na relaciji Borac Mozzart – Mladost?

“Gledajmo šire, velika šansa čačanske košarke su deca rođena 2007/08. godine”.

A novi sponzori poput kompanije Mozzart ili Vašeg PS–a?

“Da se razumemo najveći sponzor je grad Čačak. Mozzart, PS i neki drugi jesu ulagali, ali povećanjem ulaganja grada mi smo uspeli da iznesemo sve ovo. Čačak ima jake privrednike, ali oni moraju imati želju da sredstva opredele za Borac. Vrata Borca su svima otvorena, ne samo za finansiranje”.

Lično imate dobru saradnju sa KK Čačak 94?

“Da, da, imam jako dobar odnos sa Čačkom 94. Interes čačanske košarke je zajednički. Svi moramo da radimo ujedinjeno, zajednički, da bi svi klubovi beležili prave rezultate, od Borca, Železničara, Čačka 94, Mladosti… Međutim, ljudi moraju da shvate da se mi, kao grad, prepoznajemo po košarci. Da kroz košarku dodatno brendiramo grad, da čačanski klubovi budu pravi ambasadori širom zemlje, regiona i Evrope”, zaključio je Pantović.      

Tekst: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Foto: Lejča photography