U sredu 23. avgusta Borac Mozzart odigrao je prvi pripremni duel ovog leta. Protivnik je bio FMP Soccertbet, a meč je odigran u FMP Areni u Železniku. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 84:84.

Inače, vredno je još pomenuti da je tri sedmice prošlo od kada je tim Dejana Mijatovića započeo pripreme za novu sezonu, četvrtu u kojoj će biti deo AdmiralBet ABA lige.

Naravno, bazični deo priprema je dobrano odrađen, a došao je red da bude realizovan značajan broj pripremnih utakmica. Posle FMP-a, novi rival Čačanima biće Budućnost VOLI.

Pomenuti timovi planirali su da odigraju dva susreta u Podgorici, jedan u ponedeljak 28. avgusta (19:00), a drugi u utorak 29. avgusta (16:00).

„Prošle sedmice, tačnije u sredu, odigrali smo utakmicu protiv FMP-a u Železniku. Reč je o ekipi sa kojom ćemo se boriti u ABA ligi. Iako je rezultat bio nerešen, moramo da budemo zadovoljni, jer je prvi susret uvek težak”, rekao je Mijatović.

Zatim…

,,Uslediće okršaji protiv Budućnosti, Crvene zvezde, Oldenburga, Studentskog centra, Astane, zatim turnir u Širokom Brijegu, a na kraju će biti završna provera krajem septembra. Kao što sam već rekao nekoliko puta, smatramo da nam protivnici moraju biti izuzetno jaki tokom pripremnog perioda, jer samo na taj način možemo stvoriti jasnu sliku o trenutnoj formi. A upravo naredne dve utakmice protiv sjajne Budućnosti mogu nam puno pomoći u našoj nameri“, izjavio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography