U utorak u večernjim časovima seniorski sastav Borca Mozzart odigrao je prijateljski susret sa muškom selekcijom Srbije. Kada je označen kraj susreta, pobeda je završila u rukama nacionalnog tima, a rezultat je glasio 86:80 (15:19; 24:17; 27:26; 20:18).

Bio je to itekako koristan meč za oba tabora. Naime, čačanski tim se uveliko sprema za silne izazove koji ga očekuju u okviru AdmiralBet ABA lige, a posebno za prvi sledeći okršaj sa Studentskim centrom, koji je zakazan za ponedeljak 6. mart (18 časova).

S druge strane, selekciju Srbije očekuje borba u kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo, odnosno utakmice protiv Grčke i Velike Britanije.

Ubedljivo najbolji akter susreta bio je Hanter Hejl, koji j meč okončao sa čak 36 poena. On je bio i jedini dvocifreni igrač u redovima Borca Mozzart. S druge strane, kod reprezentacije posebno se istakao Nikola Milutinov sa 19 poena.

Srbija: Miletić, Dangubić 5, Davidovac 8, Milutinov 19, Radanov 10, Ristić 12, Pecarski, Jagodić-Kuridža 6, Jović 15, Jaramaz, Simanić 8, Jeremić 3, Beslać, Uskoković, Šaranović, Đurišić.

Borac Mozzart: Boldvin 5, Đ. V. Ćurčić, Glišić, Lešić 4, Nikolić, Đ. M. Ćurčić 3, Tomašević 8, Gagić 8, Kočović 2, Novaković 8, Radonjić 3, Todorović 3, Hejl 36.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography