Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić danas je objavio novi spisak od 24 igrača za sledeći izazov ,,orlova“.

Naime, krajem februara nastavlja se borba za plasman na Svetsko prvenstvo, a reprezentaciju Srbije očekuju dva meča protiv nacionalnog tima Slovačke. Prva će biti odigrana 25. februara u Beogradu, a susret broj dva je zakazan za tri dana kasnije, 28. februara, a biće odigran u Levicama.

Mesto u društvu 24 košarkaša našao je i jedan igrač Borca. Reč je o Radovanu Đokoviću, pouzdanom šuteru čačanskog tima, kom je ovo prvi poziv u seniorsku selekciju naše zemlje.

Nema mesta sumnji, ovo je velika čast, kako za Đokovića, tako i za Borca, čiji grb nosi već nekoliko sezona. Sa izrečenim je saglasan i košarkaš tima iz grada na Moravi.

,,Moram priznati, sve je ovo kao filmska priča. Posle dugog pauziranja i oporavka, kao i zabrinutosti kako će izgledati povratak na teren, došao je poziv selektora Pešića. Nije krenulo sjajno u prve dve utakmice nakon povratka, ali onda je došla utakmica sa Megom, posle koje je sve pošlo u dobrom smeru. A kulminacija svega je poziv u reprezentaciju, koji nisam očekivao, da budem iskren. Ali svakako da mi je drago. To je veliko priznanje za mene, možda i najveće u dosadašnjem delu karijere“, rekao je Đoković.

Njegov poziv u repezentaciju samo je još jedan dokaz da se poslednjih godina dobro radi u klubu iz Čačka.

,,Borac je i na prethodnim okupljanima imao igrače na selektorovom spisku. Bili su Uroš Čarapić, Marko Pecarski, Ilija Đoković, a Marko Marinović je u stručnom štabu selektora Pešića. Sve to je za klub veliko priznanje. U poslednjih par godina klub se ozbiljno uzdigao u svakom smislu. Od KLS-a je došao do legitimnog člana ABA lige. Da nije bilo nekoliko poraza na jednu loptu, Borac bi se borio za plasman u plej-of. A tako bi slika o klubu bila još bolja. Naravno, mogli smo biti bolji, ali smatram da Borac ide u dobrom smeru“, dodao je Đoković.

Ovaj poziv u reprezentaciju nije prvo iskustvo tog tipa za beka Borca. Naime, on je kao mlad igrač bio deo reprezentacije na U18 Evropskom prvenstvu 2014. godine, kada je Srbija zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju.

,,Bio sam deo mlađih selekcija, tako da sam donekle upoznat sa načinom rada u reprezentaciji. Ali ovo je nešto novo. Kada su prozori, ekipa se skupi i trenira maksimalno sedam dana, često i kraće. Tako da ne mogu da poredim mlađe kategorije sa seniorskom reprezentacijom“, završio je Radovan Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography