U 13. kolu AdmiralBet ABA lige tabor koji sa klupe predvodi Marko Marinović će u dvorani kraj Morave dočekati Budućnost VOLI (ponedeljak, 18 časova).

Meč sa Podgoričanima dolazi nakon ubedljivog poraza Borca na gostovanju u Beogradu od Crvene zvezde mts (109:62). Sumirajući utiske sa tog susreta, Radovan Đoković kaže da je Borac u svim segmentima bio lošiji od protivnika.

„Na utakmici protiv Crvene zvezde smo izgledali stvarno loše. Ostavlja gorak ukus da smo bili gori od rivala u svakom segmentu igre. Taj poraz boli kako nas, tako i naše navijače. Ali moramo zaboraviti taj poraz i okrenuti se novim izazovima“, izjavio je košarkaš Borca.

Susret sa crveno-belim sastavom bio je prvi za Radovana Đokovića nakon višemesečne pauze.

„Trener je posle meča sa Crvenom zvezdom izjavio da je jedina pozitivna stvar u toj utakmici bio povratak na parket Dude Sanadzea i mene. Što se mene tiče, itekako mi je značilo da posle 10 meseci odigram nekoliko minuta na terenu. Naravno, strah je bio prisutan, ali to je bilo očekivano. Tako da je, barem iz mog ugla, to bilo pozitivno u meču u Beogradu“, rekao je Đoković.

Sledi okršaj protiv Budućnosti, ekipe koja svake sezone ima najviše ambicije u ligi.

,,Budućnost godinama igra izuzetno dobro, što važi i za ovu sezonu, kako u Evrokupu, tako i u ABA ligi. Doduše, ima malo problema sa rosterom zbog povreda, ali se trenutno na rezultate tima to ne odražava. U svom sastavu ima odlične igrače, koje predvodi doba trener. Posle Crvene zvezde i Partizana, Budućnost je najbolja ekipa u ligi“, dodao je igrač iz grada na Moravi.

Naravno, Borac se temeljno sprema za sledeći izazov.

„Budućnost je favorit u narednom meču, to je sigurno. Ali igramo kod kuće, tako da ćemo se potruditi da ispravimo sliku iz utakmice sa Crvenom zvezdom. Za pripremu meča protiv Budućnosti na raspolaganju smo imali 10 dana, što je dovoljno. To je prednost igranja u samo jednom takmičenju. Zbog toga se nadam da ćemo se pokazati u što boljem svetlu. Daleko od toga da pretim, ali verujem u dobru partiju ekipe“, kazao je Đoković.

Razume se, bitan faktor na utakmici biće čačanska publika.

,,Možda mali problem predstavlja to što se utakmica igra u ponedeljak u 18 časova, pa će biti značajan broj ljudi koji zbog toga neće moći da prisustvuju duelu. Ali bez obzira na to, očekujem veliki broj navijača, jer dolazi zvučan protivnik. Nadam se da će Čačani napraviti atmosferu kao što uvek prave. A mi ćemo probati da ih obradujemo dobrom igrom“, završio je Radovan Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography