Nakon pauze duge dve nedelje nastavlja se takmičenje u AdmiralBet ABA ligi. Novi izazov tabor Borca Mozzart imaće u Podgorici, gde će odmeriti snagu i košarkašku veštinu sa domaćim Studentskim centrom Derby (petak, 20:00, Arena sport 3 premium).

Radovan Đoković, bek čačanske ekipe, ukratko se osvrnuo na prethodnih šest kola, koja nisu bila tako berićetna za Borac Mozzart.

,,Ne možemo da budemo zadovoljni nakon šest poraza i poslednjeg mesta u ligi. Imali smo priliku na tri utakmice da slavimo, ali svaki put smo poraženi. Ali ne možemo da vratimo vreme. Ipak, imali smo pauzu dugu dve nedelje, koja je došla u dobrom trenutku po nas. Imali smo dovoljno vremena da treniramo i da se spremimo za mečeve koji dolaze“, rekao je Đoković.

Priliku za prvu pobedu crveno-beli tim će imati u petak veče.

„U periodu koji dolazi tražićemo šansu za prvu pobedu. Ne treba posebno da naglašavam koliko nam je potreban pozitivan rezultat. Nadam se da ćemo ovog puta od početka do kraja odigrati dobru utakmicu i da ćemo na kraju izaći kao pobednici“, smatra Đoković.

Što se tiče protivničkog sastava.

„Prošle sezone smo igrali dve utakmice sa Studentskim centrom. Takođe, igrali smo ovog leta jednu prijateljsku utakmicu. Ali nije zgodno porediti, jer tad niko nije bio kompletan. U dosadašnjem delu lige Studentski centar je imao malo neobične rezultate. Recimo, pobeđivao je sa 20 razlike, ali onda je izgubio od Mege sa 30 poena razlike. Ipak, i prošle sezone je Podgoričane krasila velika borbenost na domaćem terenu, a verujem da će tako biti i ove“, kazao je Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography