U okviru 18. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će imati priliku da se po drugi put u sezoni sastanu sa kolegama iz Zadra (petak, 21h, dvorana kraj Morave).

Duel sa Zadranima, vrlo važan za Borac, dolazi u veoma povoljnom momentu. Naime, nakon nekoliko poraza Čačani su uspeli da slave, i to na gostovanju protiv Mege Mozzart (85:91).

Nema sumnje, pozitivan rezultat protiv Beograđana dobrano je uticao da poraste samopouzdanje kod tabora iz grada na Moravi. Sa rečenim je saglasan i junak Borca u pomenutom susretu, Radovan Đoković.

„Pobeda protiv Mege je izuzetno važna, i to iz nekoliko razloga. A glavni je samopouzdanje, koje nam je bilo poljuljano zbog vezanih poraza. Imali smo mnogo problema, a na to su se nadovezale muke sa koronom i povredama. Uprkos svemu, bitan trijumf je iza nas. Takođe, uspeli smo da priđemo Megi po broju pobeda, jer ne želimo da budemo najlošije plasiran srpski tim u ABA ligi“, rekao je bek Borca.

Naravno, potezi u završnici susreta dobrano su pomogli Đokoviću na psihičkom planu, jer izlazi iz veoma teške i dugotrajne povrede.

„Ne želim da budem lažno skroman i da kažem da mi nije značila utakmica sa Megom. Naravno, trijumf znači celom timu, ali i meni, zbog završnice istog. Dobri potezi na kraju utakmice mnogo mi znače za samopouzdanje. Meč je igran na dan moje povrede, a to mi je stvaralo strah. Ali na kraju je sve ispalo kao filmsa priča“, dodao je Đoković.

Sledi duel sa Zadrom, od kog je Borac poražen u prvom delu sezone.

„Nadam se da ćemo protiv Zadra uspeti da ponovimo dobru igru iz meča sa Megom. Eventualna pobeda bi nam mnogo značila. Što se tiče Zadra, dobro ga poznajemo, jer nije mnogo promenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Reč je o dobroj, kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, koja se u međuvremenu pojačala američkim centrom, koji pruža dobre partije. Tako da dobro znamo odakle nam preti opasnost, a siguran sam da je to poznato i protivniku. Doduše, moram priznati da nam Zadar ne leži. Računajući i prošlu sezonu, poraženi smo tri puta. A nadam se da će se u petak to promeniti“, smatra igrač Čačana.

Razume se, pomoć čačanske publike biće dragocena protiv Zadrana.

„Voleo bih da na talasu pobede nad Megom, uz pomoć Čačana, nastavimo dobar niz i dođemo do novih bodova. I termin je dobar, petak veče, tako da sam siguran da će doći značajan broj ljudi. Ukoliko atmosfera bude na prepoznatljivom nivou, a i mi budemo na visini zadatka, verujem da možemo do novog trijumfa. To bi nam puno značilo u borbi za opstanak, a pošto imamo dosta važnih utakmica na domaćem parketu, verujem da možemo i do solidnog plasmana na tabeli“, zaključio je Radovan Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović