Kao što je već nekoliko puta bilo govora, prvi tim KK Borac Mozzart nije prekinuo sa radom tokom letnjeg perioda. Uprkos činjenici da je stavio tačku na ovogodišnje učešće u ABA i KLS ligi, čačanski tim nije želeo da ode na zasluženi odmor.

Trener Dejan Mijatović, uz svesrdnu pomoć svojih saradnika, radi čitav jun kako bi utvrdio koliko mladih igrača iz mlađih kategorija crveno-belog kluba mogu da obuku dres seniorskog sastava. Naravno, na probi se nalazi i niz košarkaša, potencijalnih prvotimaca Borca Mozzart.

A u sklopu svega navedenog u posetu Čačku stigao je Robert Šajnberg, ugledni košarkaški delatnik iz Nemačke.

,,Izvršni sam direktor Internacionalne košarkaške akademije iz Minhena (IBAM). Reč je o poznatom omladinskom programu u Nemačkoj, osnovanom od strane mnogobrojnih bivših igrača, ali i aktivnih, kao što su Danilo Bartel, Oskar da Silva… Pre nego što sam došao na ovu poziciju, 17 godina sam radio u Unikredit banci, gde sam bio u višem osoblju menadžmenta. Pre pet godina sam napustio banku, tako da sam sad posvećen samo Akademiji”, započeo je svoj ekspoze gost iz Nemačke.

Jedan od razloga dolaska u grad košarke jeste dovođenje na probu mladog i talentovanog igrača.

,,Košarkaš kog sam doveo je Marko Frank Bagarić. On je polu-Nemac, polu-Hrvat, i jedan je od većih talenata u našoj zemlji. Pokriva pozicije tri i četiri. Deo je nacionalnog U20 tima. Trenera Mijatovića znam dosta godina, tako da smatram da je ovo dobra proba za Marka, jer će tako napraviti iskorak u profesionalnoj karijeri. Do srede smo trenirali sa igračima Borca, a videćemo da li će se kockice poklopiti”, rekao je Šajnberg.

Pored poznanstva sa Dejanom Mijatovićem, Robert Šajnberg je u dobrim odnosima sa Radenkom Pilčevićem, bivšim igračem Borca i Čačka 94.

,,Konekciju sa Čačkom imam i zahvaljujući Radenku Pilčeviću. On je moj prijatelj i radi za Akademiju kao skaut i kao posrednik između nas, Borca i Čačka 94. Takođe, u Beogradu imam puno prijatelja, jer sam imao mnogo mladih igrača na NBA draftu. Mnogo je NBA skauta u Beogradu iz Indijane Pejsersa, Los Anđeles Klipersa…”, završio je Robert Šajnberg.

Intervju vodili: Lazar i Đurđe Mečanin

Tekst: Nikola Minović

Foto: Đurđe Mečanin