U sastavu 12. kola AdmiralBet ABA lige nalazi se i utakmica koja će biti igrana u Čačku, a u kojoj će se sastati domaći Borac Mozzart i gostujući Mornar-Barsko zlato (subota, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Ronaldo Segu, plejmejker Čačana i najefikasniji košarkaš minule runde regionalnog takmičenja, ističe važnost pobede u Zadru za samopouzdanje ekipe.

„ABA liga zaista zaslužuje veliko poštovanje, jer je veoma teška, sa jakom konkurencijom i dobrim igračima. Fizički je veoma zahtevna. Naš cilj ove sezone je da se borimo u svakoj utakmici i da pružimo sve od sebe. Mislim das mo do sada dobro obavili svoj posao i verujem da ćemo završiti sezonu u plej-ofu. A u tom naumu nam puno znači pobeda u Zadru u prošlom kolu, jer smo je ostvarili protiv jednog od direktnih konkurenata za plasman u grupu najboljih osam ekipa”, rekao je igrač Borca.

Sledi duel protiv tima iz Bara, u kom će Borac težiti novoj, šestoj pobedi.

„Utakmica u Zadru je tek početak naših dobrih partija. Subota nam donosi meč u kom će nam rival biti Mornar. Moram da istaknem da on uopšte nije naivan protivnik. Ali neka navijači ne brinu, naš tim je veoma spreman i motivisan za sledeći izazov. Nakon poslednje pobede, osećamo zamah i samopouzdanje koje nas pokreće da budemo još bolji. Znamo da nas čeka teška bitka, ali smo spremni da se suočimo s tim“, smatra Segu.

Da bi ponovo slavio Borcu će biti potrebna pomoć publike.

„Energija čačanske publike i podrška na utakmicama zaista daju dodatnu dozu uzbuđenja. Kako nas Čačani bodre kod kuće je neopisiv osećaj koji nas dodatno motiviše i čini igru još boljom. Zbog toga bih voleo da dvorana u subotu veče bude puna, pa da zajedno dođemo do novog trijumfa“, završio je Ronaldo Segu.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography