U sastavu 10. kola AdmiralBet ABA lige nalazi se i utakmica koja će biti odigrana u gradu podno Ovčara i Kablara, a na parketu će se naći ekipe Borca Mozzart i Budućnosti VOLI (subota, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Ronaldo Segu, organizator igre i jedan od najboljih poentera u taboru Borca, smatra da je tim odigrao loše u prošlom kolu protiv Partizana, ali i da je imao priliku da puno nauči.

„Ne želim da se previše osvrćem iza, jer smo u Beogradu odigrali zaista loše. Međutim, iako smo ubedljivo poraženi, u susretu sa Partizanom smo mogli puno da naučimo. Verujem da smo svi u ekipi izvukli pouke iz ovog bolnog poraza, tako da ćemo sve greške i propuste ispraviti već u sledećoj utakmici“, rekao je Segu.

Košarkaš Borca veruje da ekipa može da odigra dobar meč već u subotu protiv Budućnosti.

,,U subotu nas očekuje novi izazov protiv još jedne odlične ekipe iz samog vrha tabele. Očekujem da se pregrupišemo, pripremimo najbolje što je izvodljivo, a onda izađemo na teren potpuno spremni. Dobro smo trenirali tokom sedmice, analizirali smo protivnika, uočili smo sve njegove prednosti i mane, tako da sam siguran da nećemo dopustiti da nam se dogodi onakav pad u igri kao pre nekoliko dana. Budućnost je odlična ekipa, jedna od najboljih u ABA ligi, ali igraćemo pred svojim navijačima, što je naša velika snaga“, izjavio je plejmejker Čačana.

Baš poput svojih sunarodnika, i Ronaldo Segu se polako navikava na sistem rada u Evropi.

„Još uvek se privikavam da igram košarku na način na koji se to čini u Evropi. Postoji razlika u odnosu na to kako se igra u SAD-u, tako da se još uvek nisam potpuno adaptirao. Bez obzira na to, svaki dan se trudim da napredujem i postanem sve bolji. A u tome imam veliku pomoć od celog tima. Zbog toga sve vreme imam na umu koja je moja uloga u ekipi i šta ona zahteva od mene tokom utakmice“, završio je Ronaldo Segu.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography