Sastav koji sa klupe predvodi Marko Marinović u dvorani kraj Morave dočekao je Mladost iz Zemuna. Nakon što je duel bio okončan, Čačani su mogli da se pohvale da su isti završili sa pozitivnim rezultatom, a skor na semaforu je glasio ubedljivih 97:71 (22:15; 23:15; 24:21; 28:20). Važnost ovog trijumfa raste ukoliko se ima u vidu da je Borac bio oslabljen, jer nisu igrali Miletić, Majstorović, Tornton i Bumbić. Dakle, Borac je sa svega devet igrača u rosteru porazio Mladost, ekipu koja će u narednoj sezoni imati visoke ambicije u KLS-u.

Početak utakmice protekao je u odmeravanju snaga među igračima. Doduše, valja primetiti da je Mladost ušla prilično motivisana, željna da se pokaže u dvorani kraj Morave. Razume se, Borac nije hteo da dopusti da gosti nametnu svoj ritam igre, tako da je u uvodnim minutima vladala rezultatska klackalica. Međutim, uprkos velikom trudu oba tabora da se nešto promeni, takvo stanje potrajalo je gotovo čitavu prvu deonicu. Tek u završnici četvrtine Borac je trojkama nekolicine igrača uspeo da stekne suficit od sedam poena (22:15). Uzimajući u obzir kako se kretao rezultat u prvih 10 minuta, ova prednost ulivala je značajno samopouzdanje i sigurnost pred početak drugog dela igre.

Na startu druge četvrtine Borac se dobrano mučio da pogodi koš. Ipak, olakšavajuća okolnost bila je činjenica da se ni Mladost nije proslavila u tom segmentu, tako da je domaćin na mišiće čuvao prednost iz prvog dela. Ali suša Borca nije trajala večno. Polovinom drugog kvartala domaći tim je dodao gas, pa je sa nekoliko učinkovitih napada stekao dvocifrenu prednost, koju je u jednom momentu uvećao na plus 15 (45:30). Taj kapital Čačani su iskusno znali da sačuvaju do odlaska na veliki odmor, pa su mirne glave mogli da sačekaju nastavak susreta.

Treći kvartal Mladost započinje prilično angažovano, pa je za dva minuta uspela da ubaci osam poena kojima je smanjila deficit na jednu cifru (47:38). To je nateralo trenera Marinovića da zatraži minut odmora. Nakon toga je Borac ponovo uspostavio kontrolu susreta, pa je čak na svoj konto vratio prednost od dve cifre, koju je čak podigao na plus 19 (69:50). U nastavku treće četvrtine Borac je na mudar način uspevao da drži goste na pristojnom rastojanju.

Završni deo susreta Borac počinje silno, pa je nakon pogodaka Novakovića i Kočovića po prvi put imao +23 (74:51). Doduše, Mladost i dalje nije nameravala da položi oružje, već je sa nekoliko efikasnih napada malo smanjila zaostatak. Međutim, iako je igrao sa skraćenim fondom igrača, igra Borca je bila na zavidnom nivou. Čak je nakon poena Karapandžića imao maksimalnih 27 poena prednosti (95:68). Bez obzira na veliki trud Mladosti, domaćin nije dopuštao da se bilo šta promeni, već je iskusno meč završio u svoju korist, tako upisavši novu pobedu u pripremnom periodu.

Zanimljiv je podatak da su se svi igrači Borca koji su izašli na parket upisali u listu strelaca, a čak sedmorica su bili dvocifreni. Najbolji u redovima Borca bio je Novaković sa 17 poena. Sledili su ga Gavrilović i Čarapić sa po 15, Nerandžić je dao 12, Đoković i Kočović po 11, Džons je ubacio 10, dok su Todorović i Karapandžić dodali po tri poena.

Već za tri dana, u petak 18. septembra, četu iz Čačka očekuje novi izazov. U dvorani kraj Morave, u 13 časova, Borac će svoje košarkaško umeće ogledati sa Mornarom iz Bara, koji se već nekoliko dana priprema u Čačku za narednu ABA sezonu. Biće to novi rival Borca, nakon FMP-a i Partizana, protiv koga će imati priliku da igra u ovogodišnjem izdanju jadranskog takmičenja.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography