Nova era započela je u redovima Košarkaškog kluba Borac Mozzart. Novo lice na klupi prvog tima čačanskog velikana jeste Saša Ocokoljić, čovek koji je dobar deo svoje igračke karijere poveo noseći upravo crveno-beli dres ekipe iz grada na Moravi.

Naravno, vremena i uloge su se promenile, ali je Ocokoljić rešen da opravda veliko poverenje koje mu je dala uprava kluba.

„Jako sam srećan što sam se vratio u Borac. To je klub u kome sam proveo veliki deo svoje igračke karijere“, rekao je novi kormilar Čačana.

Razume se, posao neće biti lak, jer će od naredne sezone regionalno takmičenje biti još kvalitetnije nego lane.

„Veliki izazov je preda mnom, jer znam da je ABA liga izuzetno kvalitetno takmičenje, jedno od najboljih u Evropi“, dodao je Ocokoljić.

Cilj će, kao i uvek, ostati isti.

,,Cilj će naravno biti opstanak u ligi, koja će sledeće takmičarske godine biti još jača, sa ulaskom novih klubova koji izuzetno finansijski ulažu u svoje timove”, smatra trener Borca.

Čim je preuzeo rukovođenje prvim timom novi strateg je krenuo u sastavljanje rostera.

,,Uzimajući u obzir da se već nalazimo u julu, a početak priprema je planiran za 1. avgust, moramo ubrzano da počnemo da radimo na formiranju rostera, naročito ako se ima u vidu da je dosta igrača iz prošle sezone napustilo tim”, kazao je Ocokoljić.

Bez obzira na sve, on veruje u nove podvige Borca.

,,Ideja nam je da napravimo tim koji će, pre svega, igrati borbeno, a da ćemo uz podršku navijača, koja će nam biti neophodna, ostvariti zacrtane ciljeve”, završio je Saša Ocokoljić.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Privatna arhiva