KK Borac je angažovao još jedno pojačanje na pozicijama četiri i pet. Krilni centar  Sava Lešić (33, 205) je od nedavno u Čačku, a nakon probe kod trenera Marka Marinovića došlo je do dogovora između dve strane.

Sava Lešić stavio je svoj potpis na ugovor koji ga obavezuje da naredne sezone nosi dres čačanskog tima.

Nekadašnji košarkaš FMP–a ima bogatu igračku karijeru. Među klubovima za koje je nastupao nalaze se Vizura, Partizan, Crvena zvezda, Radnički, Jenisej, Ređina, Mega, Igokea, Zob Ahan… Sve u svemu, spisak vredan poštovanja!

Nema sumne, Lešić će biti značajno pojačanje pred nastupajuću sezonu, drugu koju će Borac igrati u ABA ligi. Kako je novajlija u redovima Borca nosio dresove brojnih ABA timova, njegovo znanje i iskustvo biće od ogromnog značaja u utakmicama koje uskoro počinju u elitnom jadranskom takmičenju.

Vredno pomena je i to da je Sava Lešić uzeo je Jadransku ligu, Prvenstvo Srbije, Kup Radivoja Koraća, Prvenstvo i Kup BiH. Ima zlato sa Univerzijade i više nastupa za seniorsku reprezentaciju. Bio je učesnik Fajnal fora Evrolige u Parizu 2010. godine.

Nije zgoreg pomenuti da je Sava Lešić šesto pojačanje Borca ovog leta. Pre njega, ugovore sa klubom su sklopili Lopez, Pecarski, Tomašević, Hejl, Marinković, a danas i Đoković. Takođe, saradnju sa Borcem su produžili Todorović i Sanadze.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography