U 8. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart imaće priliku da na domaćem terenu ugoste prijateljsku ekipu Mornara-Barsko zlato (subota, 17:00, dvorana kraj Morave).

Sava Lešić, prekaljeni košarkaš čačanske ekipe, u nekoliko rečenica se osvrnuo na minuli period.

,,Iza nas je period koji bi voleli da što pre zaboravimo. Barem tri utakmice koje smo izgubili mogli smo da pobedimo. Ali daleko od toga da su nam sve lađe potonule. Teško jeste, ali moramo naći slamku spasa. A prvu šansu imamo u subotu. Slede nam utakmice u kojima možemo da ostvarimo pobede i tako se približimo cilju, odnosno opstanku u ligi“, smatra Lešić.

Priliku da zabeleži prvu pobedu crveno-beli tabor imaće u subotu veče.

,,Moramo odigrati iznad svog maksimuma kako bi ostvarili prvu pobedu. Smatram da ključ trijumfa leži u dobroj odbrani. Ako tu budemo na visokom nivou, imamo čemu da se nadamo“, dodao je krilni centar Čačana.

Što se tiče narednog rivala…

,,Mornar godinama igra atipičnu košarku. Ranije su imali više dobrih igrača u rosteru, a ove sezone je sve spalo na dva košarkaša. Ako budemo igrali dobru odbranu, posebno na njima dvojici, verujem da imamo šansu da pobedimo. Naravno, ne smemo ni ostale da potcenimo“, kazao je Lešić.

Kub je odlučio da ulaz na utakmicu bude besplatan, tako da treba očekivati i značajnu posetu.

,,Klub je prepoznao važnost utakmice. Svi smo svesni da nismo u situaciji u kakvoj smo želeli da budemo. Kvalitetom ne zaslužujemo da budemo poslednji na tabeli. Ali situacija je takva, tako da svi zajedno moramo da izađemo iz teške situacije. Moramo da se potrudimo da zadržimo Borac u ABA ligi. Ovaj grad to zaslužuje, a verujem da ćemo u tome i uspeti“, izjavio je Sava Lešić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography