Nakon neplanirane pauze duge više od 20 dana Borac nastavlja borbu u AdmiralBet ABA ligi. Po drugi put ove sezone izabranici Marka Marinovića imaće priliku da se sastanu sa pulenima Vladimira Jovanovića (nedelja, 12h, Arena sport 3).

Da podsetimo, poslednji duel u jadranskoj ligi Čačani su odigrali još 2. januara, kada su na svom parketu poraženi od Igokee. Ali nakon tog meča usledili su silni problemi u čačanskom taboru izazvani virusom COVID-19, tako da su odložene čak dve utakmice. Što se tiče Borca, on će naknadno morati da odigra dva susreta, protiv Cedevita Olimpije i Mornara-Barsko zlato.

Sava Lešić, prekaljeni košarkaš Borca, ističe da je ova nenadana pauza dobrano poremetila sistem rada u timu.

„Kao što mnogo ekipa u ligi ima problema sa koronom, tako ni nas ta pošast nije zaobišla. Doduše, tu se kadrovski problemi ne završavaju, jer imamo i nekoliko povređenih igrača. Sve u svemu, nije nam bilo lako u prethodnom periodu. Trenirali smo sa četiri, pet igrača, što nije dobro po jedan tim. Bez obzira na sve, ti problemi ne mogu da nam budu alibi, jer ne muče samo nas, već i ostale ekipe“, rekao je Lešić.

Razume se, Čačani su uložili veliki trud kako bi se što bolje spremili za okršaj sa Megom Mozzart. Naravno, i za sve izazove koji slede.

„Uprkos svim problemima, spremamo se koliko možemo za utakmice koje dolaze. Želja nam je da iz narednih duela izvučemo maksimum. Ove nedelje smo počeli gotovo kompletni da treniramo, što je ohrabrujuće. Ali to nije to, jer smo 20 dana bez takmičarske utakmice. Takođe, i fizička sprema je pala, što je normalmo. Ali nema kukanja! Moramo da skupimo svoje redove i potrudimo se da dođemo do cilja koji je klub zacrtao“, dodao je igrač Borca.

Što se tiče narednog rivala, Lešić ima samo reči hvale za mladi i talentovani tim Mege Mozzart.

„Mega u svom rosteru ima mnogo mladih, talentovanih igrača, koji će u budućnosti napraviti velike karijere, možda čak i u NBA ligi. U to sam ubeđen. Zbog toga od početka utakmice u Beogradu moramo da stavimo do znanja rivalu da želimo da pobedimo. Ne smemo da dopustimo da se mladi igrači Mege razigraju, jer će posle biti mnogo teško, gotovo nemoguće da se zaustave“, smatra krilni centar Čačana.

Borac je ove sezone već savladao Beograđane, tako da ima znanje kako treba protiv izabranika Vladimira Jovanovića.

„Što se mene tiče, model iz prve utakmice sa Megom, koja je odigrana u Čačku, moramo da primenimo i ovog puta. Pre svega, mislim na agresivnost u odbrani tokom čitavog susreta. Ako budemo uspeli da to sprovedemo u delo, verujem da možemo do važnih bodova na gostovanju“, zaključio je Sava Lešić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography