U uvodnoj utakmici 14. kola sezone ABA lige 2, Spars su savladali Borac kod kuće u sportskoj dvorani Grbavica u Sarajevu.

Nisu mnogi očekivali ovakav ishod, ali jednostavno zato volimo košarku! U poslednjoj utakmici 2019. godine u ABA ligi 2, poslednjeplasirana ekipa na tabeli Spars savladala je vodećeg na tabeli, Borac.

Ovo je druga pobeda u sezoni za Sparse, koja će nakon 14 odigranih kola ostati na poslednjem mestu na tabeli,  sada im se misija izbegavanja opasne zone na dnu više ne čini nemogućom. S druge strane, Borac će sezonu nastaviti sa 12 trijumfa, sam na vrhu tabele.Od samog početka reziltat je bio u korist domaćina, jer su Sparsi već u uvodnoj četvrtini poveli za 14 bodova (29:15). Do poluvremena su povećali prednost na 19 i činilo se da se Borac ne može vratiti u borbu za pobedu do samog kraja utakmice. I tako je i bilo. Konačni rezultat glasio je 89:76 u korist Sparsa.

Komentari posle utakmice:

Nedim Džemić, trener Sparsa Realway:

„Čestitke našim igračima , koji toliko željno čekaju pobjedu . Ova pobjeda je prekretnica, jer ne može biti bolja prilika da kada dođe lider na tabeli da ga u svim  košarkaškim elementima nadigraš, kao što smo mi danas. Ja mislim da je ovojedan početak odlične priče, jer momci definitivno imaju potencijal koji će sigurno biti usmjeren u pravom smijeru.“-Trener Spars Realway

Marko Marinović, trener Borca:

„Čestitke domaćinu na fenomenalnoj utakmici. Ja sam upozoravao svoje igrače da ovo neće biti nimalo laka utakmica. To što su oni na poslednjem mestu na tabeli, a mi prvi ne znači ništa. Zasluženo su pobedili ,jer su  kontrolisali celu utakmicu. Poželio bih im sreću u nastavku sezone, da im se ostvare svi ciljevi koje su zacrtali. Želim im sretnu Novu godinu i praznike. A mi se okrećemo dalje, nemamo puno vremena za razmišljanje.“

Izvor: druga.aba-liga.com
Foto: Muhidin Hodžić