Još pet poteza ostalo je da povuče strateg Borca Marko Marinović pre kraja ligaškog dela ABA 2 lige, a prvi mat može biti upućen Splitu, ekipi koja se, baš poput Čačana, bori za kartu koja vodi u plej – of.

Kako se januar bliži kraju, Čačani zadovoljno mogu da trljaju ruke. Svi direktni konkurenti u oba takmičenja, ABA 2 i KLS, su savladani, tako da, u ovom momentu, Borac suvereno vlada navedenim ligama. Naravno, još uvek nije potpuno potvrđeno prvo mesto u regionalnom takmičenju, ali ukoliko Čačani savladaju goste iz Splita, biće još jedan korak bliže tom cilju.

Pomoćnik kormilara Borca Miroslav Milić smatra da je Split jedan od najozbiljnijih kandidata za plej – of.

,,Očekuje nas derbi ovog kola. Split je pre početka lige slovio za jednog od glavnih konkurenata za vrh ABA 2. Nije uspeo da to opravda, ali u poslednje vreme forma mu ide uzlaznom putanjom, tako da je sada jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u plej – of. Promenio je trenera, nekolicinu igrača, i to je sada jedan jako dobar tim“, izjavio je Milić.

On smatra da je prednost na strani Borca.

,,U našem timu vlada želja da iskoristimo prednost domaćeg terena i da eventualnom pobedom protiv Splita dodatno osiguramo lidersku poziciju. Ukoliko pobedimo Splićane, i ostvarimo još neki trijumf, i matematički bismo bili na prvom mestu. Prednost je na našoj strani, domaći teren plus forma na zadovoljavajućem nivou, tako da, uzimajući sve u obzir, verujem da možemo do nove pobede, pa da, na pravi način, okončamo ionako uspešan januar“, dodao je Milić.

Radovan Đoković, jedan od najstandardnijih igrača Borca ove sezone, naglašava da je u ovoj kalendarskoj godini tim ostvario zavidne rezultate.

,,Nako dve nedelje igranja na raznim gostovanjima čeka nas jedan meč kod kuće, čemu se veoma radujemo. Januar je bio odličan mesec za nas, ako se pogledaju ostvareni uspesi. Odradili smo dobar posao, zbog čega smo zasluženo prvi u oba takmičenja“, istakao je pouzdani šuter Čačana.

Đoković se pozitivno izgrazio o narednom rivalu. Ipak, veruje u pobedu svog tima.

,,U goste nam dolazi Split, ekipa koja je drastično podigla formu, tako da je sada ozbiljan kandidat za plasman u plef – of. Imajući to u vidu, očekuje nas jedna dobra utakmica u Čačku. Naravno, mi od početka moramo biti u dobrom ritmu. Godi nam to što u meč možemo ući rasterećeno. Međutim, želja nam je da pobedom overimo prvo mesto, a verujem da ćemo u tome i uspeti“, zaključio je Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KK Lovćen 1947 Bemax/Novak Abramović