Nakon utakmice u Zadru, Borac očekuje meč na parketu dvorane kraj Morave. Naredni protivnik timu Marka Marinovića biće FMP iz Železnika, a u okviru odloženog susreta 18. kola ABA lige (utorak, 16 časova).

U prethodnom periodu Borac je ubedljivo savladao Krku (74:94), jednog od glavnih konkurenata za izbegavanje 13. mesta, da bi zatim pretrpeo dva vezana poraza, prvi kod kuće od Igokee (78:101), a onda i na gostovanju u Zadru (75:73).

Međutim, ta dva poraza, naročito poslednji protiv Zadra, ekipa Borca mora što pre da zaboravi, a da svu snagu i koncentraciju usmeri na naredne okršaje, od kojih će zavisiti plasman u regionalnom takmičenju.

I mladi prvotimac Borca Stevan Karapandžić je podsetio na nekoliko prethodnih utakmica u ABA takmičenju.

,,Iza nas je period malo težih utakmica, gde smo napravili nekoliko propusta. Doduše, protiv Krke u Novom Mestu smo odigrali zaista sjajno, možda i najbolje u sezoni. Ali onda je usledio meč protiv Igokee, fizički jače i kvalitetnije ekipe, kojoj na žalost nismo mogli da pariramo na pravi način. Što se tiče meča protiv Zadra, ušli smo nešto mekanije, nismo imali dovoljno energije, protivnik nas je nadskočio, a sve se to odrazilo na rezultat. Bez obzira na to, nekako smo uspeli da se vratimo u meč, ali na kraju nismo iskoristili šansu koja nam se ukazala, pa smo nesrećno poraženi“, rekao je bek Borca.

Najmlađi igrač Čačana veruje da ekipa može da se vrati na pobednički kolosek već u narednom okršaju protiv FMP-a.

,,Pred nama je jako bitna utakmica protiv FMP-a, jedna od najbitnijih u sezoni. Doduše, sve će nam do kraja biti takve, jer se borimo svim silama da ostanemo deo ABA lige. Ipak, svi u ekipi smo optimistični da možemo da ostvarimo novi podvig”, dodao je Karapandžić.

Što se tiče FMP-a, Karapandžić kaže:

,,Reč je o fizički dominantnoj ekipi. Poznajemo dobro protivničke igrače, tako da nema tajni među nama. Doduše, FMP se u odnosu na naš prvi meč pojačao, ali to ne remeti mnogo”, mišljenje je Karapandžića.

Ipak, Borac ima recept za tim iz prestonice.

,,Znamo kako protiv ekipe iz Železnika! Ako budemo igrali dobro u fazi odbrane i budemo kontrolisali skok, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Podsetiću da smo odigrali dobro prvi meč, ali nedostatak iskustva, kao i jače individualne sposobnosti igrača FMP-a su na kraju presudili. Ali dobro ćemo se pripremiti za naredni okršaj. Sve u svemu, nadam se čvrstoj, dobroj utakmici, zanimljivoj za gledanje“, završio je Stevan Karapandžić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski