Nakon dve utakmice koje je igrao na strani, Borac će konačno odigrati meč na parketu dvorane kraj Morave. Naredni protivnik timu Marka Marinovića biće FMP iz Železnika (petak, 20 časova).

U prethodnom periodu Borac je pretrpeo tri poraza, prvi kod kuće od Budućnosti, a zatim i dva na gostovanjima od Cibone i Mornara. Bilo je u tim duelima dobrih perioda u igri Čačana, ali na kraju crveno-bela ekipa nije imala dovoljno sreće da slavi.

,,Iza nas je period malo težih utakmica, gde smo napravili nekoliko propusta. Prva je bila protiv Budućnosti, u kojoj smo pokazali da umemo da odgovorimo fizički jačoj i kvalitetnijoj ekipi. Uspeli smo da se vratimo iz većeg minusa i da dođemo u situaciju da pobedimo. Ali na kraju presudile su sitnice. Što se tiče meča protiv Cibone, ušli smo nešto mekanije, nismo imali dovoljno energije, protivnik nas je nadskočio, a sve se to odrazilo na rezultat. Nakon toga usledilo je gostovanje Mornaru, jednoj od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Pružili smo dobar otpor u Baru i pokazali reakciju nakon Cibone, što je i trener Marinović naglasio“, rekao je bek Borca Stevan Karapandžić.

U poslednjem meču odigranom u Baru Karapandžić je imao zapaženu minutažu, pa je upisao i pet poena.

,,Mislim da je trener Marinović stekao poverenje u mene i zbog toga mi je pružio nešto veću minutažu protiv Mornara. Ušao sam krajem treće četvrtine da probam da promenim ritam i dam energiju u odbrani. Smatram da sam te minute iskoristio na pravi način. To mi je veliki podstrek da nastavim da više radim i treniram još jače, kako bih što više doprineo ekipi“, dodao je košarkaš Borca.

Najmlađi prvotimac Borca veruje da ekipa može da se vrati na pobednički kolosek već u narednom okršaju.

,,Pred nama je jako bitna utakmica protiv FMP-a. Reč je o fizički dominantnoj ekipi. Poznajemo dobro protivničke igrače, tako da nema tajni među nama. Doduše, FMP se u odnosu na naš prvi meč pojačao, ali to ne remeti mnogo. Znamo kako protiv ekipe iz Železnika, ako budemo igrali dobro u fazi odbrane i budemo kontrolisali skok, možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Podsetiću da smo odigrali dobro prvi meč, ali nedostatak iskustva, kao i jače individualne sposobnosti igrača FMP-a su na kraju presudili. Ali dobro ćemo se pripremiti za naredni okršaj. Sve u svemu, nadam se čvrstoj, dobroj utakmici, zanimljivoj za gledanje“, završio je Stevan Karapandžić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography