U okviru 11. kola ABA lige tabor Borca ide na gostovanje u Hrvatsku, gde će je dočekati stari ex-Yu znanac, ekpa Zadra. Biće to sudar dva tima koja su u dosadašnjem delu takmičenja upisala isti broj pobeda, po dve. Zbog toga će duel u ponedeljak biti od velikog značaja kako za domaćina, tako i za goste.

Stevan Karapandžić, mladi košarkaš Borca, veruje da je ekipa spremna za izazov koji je očekuje u Zadru.

,,Imali smo dovoljno vremena u prethodne dve nedelje da treniramo i da se pripremamo. To je, između ostalog, bila prilika da analiziramo i uočimo greške koje smo pravili u prethodnom periodu, a koje su nas koštale više pobeda”, zastao je Karapandžić, a zatim dodao.

,,Imaćemo priliku da se podignemo nakon serije poraza i da pokušamo da upišemo novu pobedu u ABA ligi. Ako se ima u vidu ko su nam bili protivnici, rezultati koje smo ostvarili i nisu toliko loši, ali naravno mogli su biti i bolji”.

Igrač Čačana je mišljenja da ekipa može do pobede na gostovanju.

,,Očekujem tešku i tvrdu utakmicu u Zadru. Međutim, ukoliko se pokažemo u najboljem svetlu, možemo se nadati pobedi. To nam je veoma važno, kako zbog samopouzdanja, tako i zbog svega što nam sledi u nastavku sezone. Ne moram previše da naglašavam da ćemo u narednim kolima moći dobrano da odredimo svoju sudbinu u ligi. Ako ostvarimo nekoliko pobeda, mnogo rasterećeniji bismo ušli u drugi deo sezone”, izjavio je Karapandžić.

On ističe Bursaća kao glavnu uzdanicu ekipe iz Zadra.

,,Razume se, radili smo skauting ekipe Zadra. Poznajem nekoliko igrača tog tima, Bursaća i lično. Dobro nam je svima poznato koliko on znači za igru Zadra, kako u odbrani, tako i u napadu. Moramo napraviti adekvatno rešenje za njega kako bismo ga zaustavili. Naravno, to važi i za ostale protivničke igrače. Potrebno je da budemo čvrsti, možda i najviše do sada, i da pokažemo timsku igru na kojoj smo radili sve vreme. Ukoliko navedeno sprovedemo u delo, verujem da će sve biti kako treba”, zaključio je Stevan Karapandžić.

Inače, meč Zadar – Borac zakazan je za ponedeljak 21. decembar, a početak susreta je u 18 časova. Duel ovih ekipa prenosiće ARENA SPORT 1.

Piše: Nikola Minović

Foto: KK Cedevita Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer