Četvrtfinalnom utakmicom Kupa Radivoja Koraća ekipa Borca otvoriće treći front ove sezone, nakon KLS i ABA 2, u kojima već nekoliko meseci vodi velike, ali uspešne bitke. Fortuna je odlučila da tim iz grada na Moravi sreću u borbi za ,,Žućkovu levicu” započne utakmicom protiv Partizana, trenutnog lidera najjačeg takmičenja u regionu.

Zbog toga što će snagu odmeriti sa Partizanom, koji u ovom susretu slovi za apsolutnog favorita, ekipa Borca ne gaji prevelike nade da u ovom takmičenju može da ostvari rezultate u skladu sa onim koje pravi u ABA 2 i KLS. Ipak, od Borca kao lidera navedenih liga, ali i tima sa prebogatom istorijom, očekuje se da u Nišu pokaže svo svoje košarkaško umeće i znanje. A da li će želja, srčana borba, timski duh, odnosno sve ono što krasi Borac u tekućoj sezoni biti dovoljno, ostaje da se vidi u petak veče, kada se pomenuti meč igra u niškom Čairu.

Strateg Borca Marko Marinović podseća koliko je njegov tim opterećen ove sezone brojem utakmica, gde meč sa Partizanom predstavlja samo jedan u nizu velikih izazova.

,,Naš tim je u situaciji da igra ogroman broj utakmica, a Kup predstavlja samo jedno dodatno opterećenje. U vreme kada se svi odmaraju u ABA 2 ligi, mi igramo barem još jedan meč, a da tu ne računam utakmice KLS – a, koje su naročito brojne u ovom periodu. U takvim uslovima, kada smo prilično ranjeni zbog velikih napora prouzrokovanim brojem utakmica, otvaramo treći front ove sezone. Bez obzira na sve rečeno, i dalje tvrdim da je moja ekipa najbolja, što su igrači pokazali ove sezone”, izjavio je Marinović.

Ipak, meč protiv beogradskih crno-belih u Kupu nema toliko takmičarski značaj koliko predstavlja čast i privilegiju za čačanski tim.

,,U petak idemo na Partizan, lidera ABA 1 lige. Iako smo obezbedili učešće u Kupu, nama to takmičenje nije primarni cilj. Ipak, ne idemo u Niš sa namerom da se unapred predamo, iako je Partizan u ovom meču apsolutni favorit. Trudićemo se koliko budemo mogli, a nadam se da će to biti dovoljno da ostavimo dobar utisak. Od nas kao lidera ABA 2 i KLS lige ništa manje se ne očekuje”, dodao je kormilar Borca.

Pouzdani šuter Borca Radovan Đoković raduje se susretu sa liderom ABA 1 lige.

,,Očekuje nas utakmica sa Partizanom, vodećim timom ABA 1 lige, a po mom mišljenju, i najboljom ekipom Evrokupa. Kup je novo takmičenje za nas, treće u kome ćemo igrati, a smatram da će to biti lepo iskustvo za nas, uprkos tome što je to dodatno opterećenje za već prilično umoran tim. Termin igranja utakmice je dobar, večernji, tako da verujem da će poseta u dvorani biti na zavidnom nivou. Sve u svemu, mislim da će publika imati priliku da pogleda lepu košarkašku predstavu”, rekao je bek Čačana.

On veruje da je Borac spreman da pruži dostojan otpor Partizanu, na čijim plećima se nalazi uloga favorita.

,,Utakmica Kupa biće dobra prilika da se izmerimo sa Partizanom i da vidimo gde smo u ovom trenutku u odnosu na večite. Ceo naš tim je spreman, a verujem da će u sastavu biti i novajlija Svetozar Popović, čije iskustvo će nam biti potrebno. Moram reći, mada to verujem svi dobro znaju, da mi u ovom susretu nemamo šta da izgubimo. Partizan je apsolutni favorit, ali smatram da smo u stanju da pružimo jak otpor protivniku”, završio je Radovan Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča