U 20. kolu ABA 2 lige tabor koji sa klupe predvodi Marko Marinović ugostio je na parketu dvorane kraj Morave ekipu Širokog. Nakon što je meč okončan, domaćin je mogao da se pohvali da je ubedljivo savladao Hercegovce rezultatom 91:69 (21:22; 20:17; 19:11; 31:19). Novom pobedom u regionalnom takmičenju Borac je još jednom pokazao svoj kvalitet i snagu, naročito kada igra pred svojim frenetičnim navijačima, koji su i ovog puta bili na visini zadatka.

Ekipe su u meč ušle pomalo rezervisano, pa je prvih nekoliko napada okončano bez pogotka. Sušu je prvi prekinuo Široki, koji je pogotkom za tri Filipovića okončao loše minute. To kao da je osokolilo gostujuće igrače, koji su vezali nekoliko dobrih napada, pa su polovinom prve deonice imali prednost od sedam poena (2:9). Što se tiče Borca, samo je Nerandžić u prvom delu početne četvrtine bio kadar da probaci loptu korz obruč. Njegovih devet vezanih koševa držali su priključak domaćina za Hercegovcima. U nastavku su mu se priključili saigrači, ispred svih Todorović, pa je čačanski tim do okončanja prvog dela meča uspeo da svede zaostatak na svega pola koša (21:22).

Baš kao prvu, i drugu četvrtinu bolje započinje gostujući sastav, koji dobrom odbranom nije dozvoljavao Borcu da učini nešto konkretno u napadu. Tek je Kočović sa linije slobodnih bacanja prekinuo period igre svog tima bez postignutog koša. Uprkos tome što je Borac zaigrao nešto bolje, Široki je zahvaljujući dobrom šutu za tri poena uspevao da sačuva prednost, pa čak da istu poveća na maksimalnih plus osam (25:33). Iako je na sve načine pokušavao da u svoje ruke preuzme vođenje utakmice, Borcu taj naum nikako nije uspevao, najviše zbog neuobičajeno lošeg šuta, ali i nekoliko grešaka i loših odluka u napadu. Ipak, u završnici drugog kvartala Borac je smogao snage, pa je predvođen probuđenim Đokovićem uspeo da prevede vođstvo na svoju stranu semafora i da malo zadovoljniji ode na veliki odmor.

Prilično energično Čačani ulaze u drugo poluvreme, pa su vrlo brzo stekli prednost od devet poena (52:43), što je bio najveći suficit koji je domaćin posedovao. Moćni nalet Borca trener gostiju je pokušao da zaustavi minutom odmora, ali posao mu nije urodio plodom. Štaviše, košem Majstorovića domaći tim je poveo dvocifrenom prednošću. U narednim minutima gostujući sastav je na sve načine pokušavao da smanji deficit i uhvati priključak za rivalom, ali taj posao se nije pokazao kao uspešan, jer Borac uspostavljenu kontrolu igre nije nameravao da ispusti iz šaka.

Odlučujući kvartal bolje otvara domaći tim, zahvaljujući čemu je polako, ali sigurno, povećao rastojanje na najvećih plus 25 (86:61). S druge strane, Široki je iz petnih žila nastojao da nešto promeni i utakmicu učini malo neizvesnijom. Međutim, pošto je Borcu proradio šut van linije za tri poena, Široki nije imao nikakve šanse da ugrozi domaćina, koji je sigurnim korakom meč priveo u svoju korist.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mrdak, Lakićević, Davidov.

Borac: S. Popović 2, Alikadić 3, M. Popović 2, Đoković 8, Krsmanović, Miletić 12, Majstorović 2, Kočović 11, Nerandžić 15, Džons 14, Todorović 10, Čarapić 12.

Široki: Kraljević 6, Filipović 10, J. Čović, Čolak 12, Zubac 7, Šušak, Karačić 6, M. Čović, M. Drežnjak 3, D. Drežnjak 20, Damnjanović, Batinić 5.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča