U sastavu 8. kola AdmiralBet ABA lige biće realizovan okršaj dve srpske ekipe, Borca i FMP-a (subota, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Tajlan Birts, pouzdani krilni igrač Čačana i jedan od najboljih pojedinaca u minulom susretu, istakao je važnost pobede protiv Studentskog centra.

„Drago mi je da smo se borili kao pravi tim protiv Studentskog centra. Posle četiri vezana poraza pokazali smo reakciju na terenu, tako da smo uspeli da ostvarimo vrlo vrednu pobedu, i to pred svojim navijačima“, rekao je Birts.

Sledi okršaj sa timom iz Železnika, koji će biti od velike važnosti za oba tabora.

,,U subotu nas očekuje jedna u nizu izuzetno važnih i zahtevnih utakmica, a protivnik će biti FMP. Očekujem da od samog početka duela budemo agresivni po čitavom terenu. Naravno, energija mora biti na visokom nivou svih 40 minuta. Pozitivno je za nas što ponovo igramo kod kuće, pred Čačanima, tako da se nadam još jednoj dobroj partiji našeg tima“, smatra igrač Borca.

Od kada je stigao u Čačak Tajlan Birts je postao jedan od najpouzdanijih košarkaša u ekipi Dejana Mijatovića.

„Veliki je izazov, ali i iskustvo, igrati u ABA ligi. U Borcu sam već nekoliko meseci, tako da sam se navikao na način na koji se igra u ovom takmičenju. Ekipa je sjajna, imam odličan odnos sa saigračima i stručnim štabom. Takođe, mogu puno da naučim od košarkaša koji imaju višegodišnje iskustvo u ABA ligi, što mi puno znači. Sve u svemu, zadovoljan sam u Borcu i Čačku“, dodao je Tajlan Birts.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Lazar Mečanin

Foto: Lejča photography