U okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige sastav koji sa klupe predvodi trener Dejan Mijatović imaće priliku da po drugi put u tekućoj takmičarskoj godini odmeri snagu i košarkašku veštinu sa igračima Splita (petak, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Tajlan Birts, pouzdani košarkaš Borca Mozzart, smatra da je tim u prethodnom meču imao priliku puno da nauči, uprkos porazu od lidera takmičenja.

„U poslednjem meču, koji smo igrali u Beogradu protiv Crvene zvezde, imali smo periode dobre, ali i loše igre. Nije sve bilo tako užasno, uradili smo i puno pozitivnih stvari. Recimo, posle loše prve deonice, uspeli smo da se podignemo, uhvatimo priključak, pa smo u jednom momentu čak i ozbiljno zapretili rivalu. Doduše, nismo izdržali do kraja, tako da je protivnik zasluženo slavio. Sve u svemu, iz prethodnog susreta možemo da izvučemo puno zaključaka, a u cilju napretka“, rekao je Amerikanac u redovima Čačana.

Protiv Splita domaćin će nastojati da slavi, jer želi da se vrati na pobednički kolosek.

„Imali smo već priliku ove sezone da igramo protiv Splita, kada smo poraženi na gostovanju. Dobro smo upoznati sa vrlinama i manama rivala, tako da nam je potpuno jasno da od prvog minuta moramo da igramo veoma energično i borbeno. Takođe, biće potrebno da odbrana bude na zavidnom nivou svih 40 minuta. Ukoliko ispoštujemo sve dogovore, a uz pomoć fenomenalne čačanske publike, verujem da možemo do nove pobede“, kazao je Tajlan Birts.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography