ČAČAK – Borcu je mesto u ABA ligi i grad Čačak će učiniti sve da mu pomogle da dođu do tog cilja.

Ovim rečima gradonačelnik Milun Todorović dočekao je košarkaše, stručni štab i upravu kluba na prijemu povodom odličnih rezultata KK Borac u 2019. godini.

Todorović je istakao da je čačanska košarka prepoznatljiva u čitavoj Evropi i da su košarkaši najbolji ambasadori Čačka, što su i dokazali su na brojnim gostovanjima kada su doživeli ovacije u Novom Pazaru, Tuzli, Zlatiboru, Makedoniji.

– Za narednu godinu grad je opredelio 195 miliona dinara za sport, a najviše novca će biti opredeljeno za KK Borac. To nije dovoljno za ambicije kakve ima Borac, da igra ABA ligu, ali ako se svi ostali uključe uveren sam da ćemo uspeti da dođemo do sredstava koja su nam potrebna za ekiti rang takmičenja – rekao je Todorović.

Predsednik Borca Predrag Peca Pantović naglasio je da se dolaskom gradonačelnika Miluna Todorovića na čelo grada odnos prema košarci i KK Borac drastično promenio.

On je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u proteklih nekoliko sezona, podsetivši da je tim oformljen pre godinu i po dana sa namerom da se vrhunac postigne za dve ili tri sezone. Naglasio je da se, za sada, ti planovi ostvaruju.

– Ako nekome do sada nije bilo jasno da li želimo da uđemo u ABA ligu, pa nego šta nego želimo. Zbog čega smo svi mi ovde i zbog čega je bio sav trud ovih godina. Sigurno nećemo propustiti šansu ukoliko nam se ukaže – istakao je Pantović.

Trener Marko Marinović je rekao da su igrači uradili više nego što je očekivano u dosadašnjem toku sezone. On je ponovio da je primaran cilj da Borac ostvari sve pobede u Čačku.

– Želimo da dođemo u situaciji da se o tituli u ABA 2 odlučuje u Čačku. Sami smo pobedama došli u situaciju da smo najbolji na oba fronta. Sada nas se svi plaše – naglasio je popularni Malina.

Milun Todorović je podsetio da je nakon punih 50 godina, konačno ozakonjena Hala kraj Morave.

– Do sada je urađen potporni zid, čijom izgradnjom su stvoreni uslovi za dobijanje građevinske dozvole za projekat koji je u svojoj završnoj fazi. Projekat je veoma kvalitetan, pa očekujemo da će i odobrenje za izgradnju i rekonstrukciju hale doći u najkraćem roku. Potrebe za novom i modernom halom su evidentne, zbog čega su Republika Srbija i grad Čačak spreman da zajedno učestvuju u finansiranju njene rekonstrukcije. Naš Čačak, kao grad košarke, to i zaslužuje – naveo je gradonačelnik Čačka.

Izvor. Morava info