Košarkaši Borca otišli su danas put Divčibara, na okršaj sa starim znancem, valjevskim Metalcem, ekipom koja se na pomenutoj planini priprema za novu KLS sezonu.

Do iznenađenja, razume se, nije došlo. Tabor iz grada na Moravi je opravdao ulogu apsolutnog favorita, pa je protivnika savladao rezultatom 89:94 (24:24; 24:23; 16:23; 25:24).

Bila je to još jedna dobra i potrebna provera za izabranike Marka Marinovića, koji se uveliko spremaju za početak ABA lige.

Ubedljivo najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Marko Pecarski, koji je postigao 31 poen. Sa dvocifrenim učnikom sledili su ga Hanter Hejl sa 16, Bojan Tomašević je ubacio 14, Lautaro Lopez je dao 12, a Aleksa Novaković je dodao 10 poena.

Doduše, Borac je već do sada dobrano skrenuo pažnju na sebe rezultatima u pripremnom periodu. Naime, Čačani su prvo uspeli da savladaju FMP u Železniku rezultatom 86:89, a zatim je nedavno na parketu dvorane kraj Morave trijumfovao nad Studentskim centrom sa 110:93.

Nakon meča sa Metalcem košarkaši Borca vratiće se u Čačak, gde će u narednim danima trenirati i spremati se za turnir u Leskovcu, koji počinje u petak. Protivnik u prvom susretu pulenima trenera Marinovića biće Vršac, a ukoliko im pođe za rukom da savladaju tim iz Banata, sastaće se sa pobednikom meča MZT Skoplje – Zdravlje Leskovac.

Metalac: Janković, Gnjato, Mijailović 6, Marjanović 15, Teofilović, Aranitović 12, Pajović 13, Simjanovski, Stefanović 11, Ćućović 6, Žižić 9, Pavić 17.

Borac: Hejl 16, Sanadze 3, Maričić, Lopez 12, Janković, Tomašević 14, Pecarski 31, Novaković 10, Todorović 2, Andrić, Čarapić 6.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography