Borac – Lovćen 1947 Bemax

87:65 (23:14; 19:14; 25:22; 20:15)

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 800. Sudije: Arsenijević, Javor, Mauer.

Borac: Alikadić 8, Šušić, Đoković 18, Krsmanović, Bumbić, Gavrilović 6, Majstorović 17, Kočović 6, Nerandžić 6, Džouns 15, Todorović, Čarapić 11.

Lovćen: Latković 2, Diplaros 5, Hadžibegović 10, Vrbica 10, Parača, Kovačević, Lopičić 8, Popović 18, Đukanović 8, Daribaidze, Rakočević 2, Ekoume 2.

U premijernom meču trećeg izdanja Druge ABA lige košarkaši Borca Lovćena priredili su publici u dvorani kraj Morave lepu košarkašku predstavu.

Dodatno zadovoljstvo Čačanima pričinilo je to što su izabranici Marka Marinovića posle 40 minuta velike borbe ostvarili prvu pobedu ove sezone.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka semafor u hali pokazivao je rezultat 87:65 u korist domaćina.

Borac je otvorio susret sjajnim pogotkom plejmejkera Džonsa, odmah nagovestivši da je raspoložen da pokaže svoje košarkaško umeće. Za njim su sledili poeni Majstorovića Čarapića, tako da je Borac na pravi način započeo okršaj. Nakon što je Đoković ubacio koš, uz dodatni faul, Borac je pobegao Lovćenu na osam poena prednosti (11:3), što je primoralo trenera gostiju da zatraži minut odmora. Brzo stečena prednost ulivala je dodatno samopouzdanje domaćinu. To se očito manifestovalo na terenu. Doduše, otežavajuća okolnost bila je to što je startni centar Čačana Majstorović već nakon četiri minuta igre imao tri faula. Međutim, to nije previše omelo Čačane koji su uspeli da zadrže nivo igre i prednost uspostavljene na početku.

Baš kao prvi deo igre, i drugi je bolje započeo domaći sastav. Međutim, tempo igre brzo je opao, a usledile su i greške na obe strane. Istina, Lovćenu je uspelo za rukom da posle dužeg perioda spusti manjak na jednu cifru. Ali odmah je trener Marinović uzvratio uvođenjem Džounsa, koji je uneo potrebnu svežinu, pa je domaćin opet stekao opipljivu prednost od dve cifre (41:25). Daleko bolju igru od rivala Borac je znao da naplati, pa je na veliki odmor zasluženo otišao mirne glave i sa 14 poena više na svom kontu.

Borac na startu treće deonice munjevito vezuje devet poena, tako da je pobegao Lovćenu na do tada maksimalnih plus 23 (51:28). Goste je takav start Čačana prilično iznenadio, jer su delovali zaista konfuzno. U trenucima nemoći strateg Crnogoraca je posegao za jedinim rešenjem, minutom za savetovanje. Ali saveti dobijeni od trenera nisu mnogo pomogli Lovćenu. Prosto rečeno, nisu imali rešenje za sjajnu igru Borca. Nakon poena Đokovića domaćin je otišao na +26 (57:31), što beše Borčeva najveća prednost. Istina, od tog momenta igrači Lovćena su se malo probudili, pa su na iznenađenje svih u dvorani vezali pet pogotka za tri, čime su značajno smanjili zaostatak. Ipak, više od toga nisu mogli.

Vidno opuštanje igrača Borca krajem treće deonice gosti su nastavili da koriste početkom poslednjeg dela igre. Zahvaljujući istoj Lovćen je uspeo da posle dužeg perioda priđe rivalu na svega 12 koševa. To je bio značajan pomak za goste ako se ima u vidu das u gubili i sa 26 poena. Međutim, kapiten Borca Čarapić je preuzeo odgovornost, pa je brzo vezao nekoliko poena, ponovo vrativši svom timu solidnu zalihu. U nastavku mu se priključio Majstorović, tako da je Borac ponovo u potpunosti kontrolisao meč. Ipak, više nije bilo vremena da se nešto promeni, jer je domaćin mirno priveo meč kraju. A da trener Marinović ima štofa pokazao je u završnici meča, kada je priliku pružio i mladom Bumbiću da oseti žar borbe.