U poslednjem kolu ligaškog dela ABA 2 takmičenja, pred sablasno praznim tribinama hrama košarke kraj Morave, Borac je ugostio Novi Pazar. Nakon što je zvuk sirene okončao okršaj, na semaforu je stajao rezultat koji je išao u korist domaćina, a glasio je 92:76 (19:20; 27:19; 22:24; 24:13). Ovom pobedom Čačani su napravili sjajnu uvertiru za odsudni deo sezone u Drugoj jadranskoj ligi, koji ih očekuje već naredne nedelje.

Borcu, kao domaćinu i kvalitetnijem sastavu, pripala je čast da prvi preuzme dirigentsku palicu. U skladu sa tim, Čačani su odmah krenuli sa željom da se odlepe već u uvodnim minutima. Međutim, Novi Pazar, kome je pobeda bila nasušna potreba, trudio se svim snagama da onemogući domaćina u tom naumu. Uz dosta napora, to je uspelo gostima, jer su sprečili Borac da stekne kakav bilo suficit, već je prvi kvartal okončan u priličnom egalu.

Drugi deo igre otvara Nerandžić pogotkom za tri, nagovestivši tako bolje šutersko veče svog tima u nastavku. Odmah zatim isti igrač asistirao je Miletiću, nakon čega je on sjajno zakucao loptu u koš protivnika, što je trenera Popovića primoralo da pozove minut odmora. Međutim, kako odlična sekvenca Nerandžića nije zaustavljena, Borac je uspeo da stekne prednost od pet poena (27:22), najveću do tog momenta. Ipak, Novi Pazar nije nameravao da se preda, već je na mišiće držao priključak za rivalom. Štaviše, nakon trojke Todorovića gosti su posle dužeg vremena i poveli (32:33). Ali odmah je Borac uzvratio kako se od njega i očekuje, pa je do poluvremena uspeo da osvoji suficit u iznosu od sedam poena (46:39).

Početak treće četvrtine slika je i prilika starta susreta. Borac je na sve načine pokušavao da se odlepi i brzo reši pitanje pobednika. Ali kako se na terenu pitao i gostujući sastav, a ne samo domaći, vođena je prilična borba, u kojoj je Borac na jedvite jade uspevao da sačuva prednost. Doduše, loša realizacija Borca u fazi napada dobrano je išla na ruku gostima, koji su, uprkos lošoj igri, ipak bili u životu. Ali kada je Džons dodao gas u drugom delu četvrtine, Borac je vrlo brzo zaradio vođstvo od osam poena (60:52). Od tog trenutka gosti kao da su prebacili u veću brzinu, jer su, za kratko vreme, vezali osam poena i poravnali rezultat (60:60). Usledio je potez trenera Marinovića, koji je pozvao svoje igrače na minut savetovanja. U preostalom vremenu Borac je, uz prilične napore, vratio prednost na svoju stranu semafora.

Poslednji deo utakmice sjajno su otvorili Džons i Miletić, prvi ofanzivno, drugi defanzivno. Dobrim minutima Borac je uspeo da se odlepi na dvocifrenu razliku (78:68) i to po prvi put u meču. Razumljivo, Novi Pazar je ponovo pokušao da anulira zaostatak i završnicu učini zanimljivijom. Ali Borac, kada je jednom stekao osetniju prednost, istu više nije ispuštao. Štaviše, u jednom momentu je otišao na plus 20 (91:71). Od tog šoka gosti više nisu mogli da se oporave.

Čačak – Dvorana Borca. Sudije: Babić, Vesković, Staoić.

Borac: S. Popović 2, Alikadić 9, M. Popović 2, Bumbić, Miletić 13, Gavrilović 4, Majstorović 9, Nerandžić 15, Karapandžić, Džons 16, Todorović 10, Čarapić 12.

Novi Pazar: T. Brunčević 4, Melori 8, Numanović 4, Kulundžić, Novaković 12, Islamović, Todorović 20, Miladinović 9, Korać 2, Nešović 6, Vučićević 11.

Piše: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča