U okršaju direktnih konkurenata za poziciju broj jedan u ABA 2 ligi bolje je prošao domaći MZT. Tim iz Skoplja je uspeo da obrani domaći teren savladavši Čačane rezultatom 76:69 (18:11; 20:28; 19:22; 19:8). Ovo je prvi poraz Borca u dosadašnjem delu sezone, kojim je prekinut niz od šest pobeda na oba fronta.

Shodno renomeu meča, oba tima su dobro ušla u susret. Niko u uvodnim minutima nije uspevao da stekne kakvu bilo prednost, već je na snazi bila rezultatska klackalica. Takođe, nijedan igrač na obe strane nije se posebno isticao. To se eventualno može reći za Džounsa u redovima Borca, a Hindsa u MZT-a, koji su ubacili po šest poena. Ostali igrači znatno manje. Ipak, pred kraj prve deonice MZT je dodao gas, tako stekavši prvu solidniju zalihu koševa (18:11).

Čim je otpočela druga deonica Borac vezuje šest poena i na taj način ponovo hvata priključak za MZT-om. Nakon toga ponovo je usledila rezultatska neizvesnost u narednih nekoliko minuta. Međutim, MZT ponovo preuzima inicijativu, pa stiče solidnu dvocifrenu prednost od deset koševa (32:22). Na tu dobru igru domaćina Borac je imao adekavatan odgovor, pa serijom poena uspeva prvo da izjednači, a zatim i da povede (34:36). S obzirom da je u jednom momentu gubio sa 10 poena, Borac je zadovoljan otišao na veliki odmor, iako je vodio sa svega pola koša (38:39).

U maniru većeg dela prvog poluvremena, i drugo je započelo prilično ravnopravno. Ponovo se igralo koš za koš, tako da niko nije bitnije prednjačio. Tek polovinom deonice MZT prvi preuzima inicijativu, pa stiče prednost od šest koševa (49:43). Ali odmah je Borac stegao svoje redove, jer nije želeo da dozvoli protivniku da  prelomi meč. Prvo je, po ko zna koji put izjednačio, a zatim i poveo sa solidnih osam poena (53:61). Iako je meč igran u Skoplju, Čačani su pokazali da imaju rešenje za igru kvalitetnog domaćina, što su jasno pokazivali na terenu.

Početkom četvrte deonice Borac je uspevao da odoleva protivniku i da čuva prednost. Međutim, u 34 minutu meča MZT-u je pošlo za rukom da izjednači (64:64). Bilo je jasno da će sitnice odlučiti ko će izaći kao pobednik u meču prilično ravnopravnih timova. Razume se, domaći sastav je prvi preuzeo inicijativu, pa je sa nekoliko dobrih napada stekao suficit od sedam poena (74:67). Kako se na kraju ispostavilo, dobra igra MZT-a u tim momentima pokazala se kao ključna. Naravno, pokušao je Borac da ponovo sve preokrene, ali u toj nameri nije uspeo. Uz pregršt muke MZT je odbranio domaći teren i na taj način ostao jedini bez poraza u ABA 2 ligi.

MZT: Krstevski 11, Nikolov 3, Mamuzik, Magdevski 9, Simonovski, Stojanovski 16, Omot 14, Maslinko 6, Mornar 2, Hinds 15.

Borac: Alikadić, Đoković 11, Krsmanović, Bumbić, Gavrilović 8, Majstorović 2, Kočović 10, Nerandžić 4, Džouns 22, Todorović 5, Čarapić 7.

Nikola Minović/KK Borac