U ponedeljak 26. juna okupiće se U15 košarkaška reprezentacija Srbije, na čijem čelu se nalazi Vladimir Zlatanović, šef struke kadetskog tima Borca Mozzart.

Od pomenutog datuma, pa sve do 4. jula srpski tabor će boraviti na Divčibarama, a zatim će otputovati u Sloveniju, gde će odigrati dve prijateljske utakmice.

Sve to čini radi što bolje pripreme za U16 Evropsko prvenstvo, koje je na programu sledeće godine. Iako ovog leta neće biti takmičenja, selektor Zlatanović je odlučio da što bolje upozna i pripremi ekipu kojom raspolaže i da vidi na koga može da računa narednog leta.

Pored njega, u timu će se naći još nekoliko Čačana, a sve u slavu grada košarke. Kao što je već rečeno, Vladimir Zlatanović će predstavljati Borac Mozzart, Ivan Radovanović će biti njegov pomoćnik (KK Mladost Čačak), a kondicioni trener je Feđa Sretenović (FMP Meridian). Njegov tim će još činiti Milan Tubić (KK Konstantin) i Strahinja Lazarević (KK Partizan Mozzart Bet).

Što se tiče igračkog kadra, Borac Mozzart će imati dva predstavnika. Crveno-beli klub iz grada na Moravi predstavljaće Ognjen Perišić i Aleksandar Krunić. Pored pomenutih, iz Čačka će nacionalni dres obući još i Andrija Šušić, Pavle Jekić i Damjan Radulović, košarkaši Mladosti.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography