Petar Radović, mladi košarkaš iz grada na Moravi, priključio se početku priprema U16 reprezentacije Srbije, koja se sprema za Evropsko prvenstvo u Severnoj Makedoniji. Reč je o timu koji vodi selector Miloš Isakov Kovačević.

Ovo je još jedno u nizu značajno priznanje za perspektivnog igrača, koji je prošle nedelje, na Vidovdan, potpisao stipendijski ugovor sa Borcem Mozzart.

Zatim, sa kadetskim timom Borca Mozzart, pod dirigentskom palicom Vladimira Zlatanovića, ima osvojenu bronzanu medalju na završnom turniru, koji je okončan krajem aprila.

Takođe, u ekipi koju su vodili Ivan Đajić i Lazar Gojković, na memorijalnom turniru ,,Nikola Ilić“ održanom krajem maja u Ubu, Petar Radović je bio najbolji igrač, tako da je čak poneo laskavu MVP titulu.

Pored svega izrečenog, treba još dodati da je Petar Radović najmlađi košarkaš u istoriji Borca Mozzart koji je upisao minute na jednom meču. Bilo je to ovog proleća u Superligi, kada je zadobio poverenje trenera Dejana Mijatovića. To je uspeo da učini sa samo 15 godina i šest meseci.

Petar Radović ne krije zadovoljstvo zbog svega što ga je zadesilo u poslednjih nekoliko dana.

,,Kao prvo, nastavio sam porodičnu tradiciju. Deda i tata su igrali za Borac, a to činim i ja, na šta sam veoma ponosan. Zadovoljan sam što ću i dalje ostati u Borcu. Na meni je da se još više trudim i da opravdam poverenje koje mi je ukazano. Takođe, danas sam se priključio okupljanju U16 reprezentacije, a nadam se da ću izboriti mesto među 12 najboljih igrača. Svakako, trudiću se da i to ostvarim”, rekao je Petar Radović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography