U16 muški košarkaški tim naše zemlje otputovao je u Severnu Makedoniju, koja će narednih dana (od 12. do 20. avgusta) biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina.

Prvi deo takmičenja, odnosno grupnu fazu, Orlići će igrati sa nacionalnim timovima Slovenije, Hrvatske i Danske. Ukoliko im pođe za rukom da prođu u sledeći deo prvenstva, odnosno u osminu finala, ukrstiće se sa grupom u kojoj se nalaze Izrael, Litvanija, Francuska i Holandija.

Meč broj jedan Srbija će igrati već sutra, a protivnik će biti Hrvatska (21:00). Zatim sledi okršaj u subotu sa Danskom (21:00), a u poslednjem, trećem kolu, Srbija će odmeriti snagu u nedelju sa Slovenijom (16:30).

Ali ono što najviše treba da zanima i raduje ljubitelje košarke u Čačku jeste činjenica da je još jedan mladi igrač Borca našao svoje mesto u državnom timu Srbije. Reč je o Urošu Ivkoviću, koji je prošle sezone nastupao za kadetski sastav crveno-belog kluba.

Nakon što su Đorđe V. Ćurčić, Luka Andrić, Matija Milošević, Đorđe M. Ćurčić i Pavle Nikolić branili državni grb, Uroš Ivković je nastavio njihovim stopama, samo u selekciji do 16 godina. Na ovaj način je još jednom svima stavljeno do znanja da je Borac pravi rasadnik mladih i talentovanih košarkaša, na kojima počiva budućnost kluba iz grada na Moravi!

Tekst: Nikola Minović

Foto: KSS