Mlada reprezentacija Srbije, starosti do 18 godina, nedavno je otputovala u Skoplje, gde će u narednih nekoliko dana uzeti učešće na FIBA Čelendžeru. Ovaj, kao još nekoliko sličnih turnira, organizovani su ovog leta umesto evropskog prvenstva.

Na spisku selektora Vladimira Đokića našla su se i dva igrača Borca, Đorđe V. Ćurčić i Stefan Janković.

U prethodnih mesec dana mladi košarkaši iz grada na Moravi su, trenirajući sa najboljim igračima u državi, pokazali zavidan nivo košarkaškog znanja i umeća, pa su, potpuno zasluženo, zaslužili mesto u najboljih 12.

Prvi meč Srbija će odigrati danas u 18 časova protiv reprezentacije Nemačke. U narednim danima protivnici našoj zemlji još će biti Hrvatska, Gruzija, Severna Makedonija i Španija.

Đorđe V. Ćurčić naglašava da je U18 selekcija Srbije naporno trenirala u prethodnom periodu.

,,Moram da istaknem da smo jako trenirali tokom celih  priprema, tako da smo spremni došli u Skoplje na FIBA Čelendžer. Zbog toga imamo najviše ambicije. Naravno, naša očekivanja su uvek visoka, bez obzira što na turniru učestvuju ekipe čiji igrači su godinu dana stariji od nas. Podsetiću, oni su 2003. godište, dok je cela reprezentacija Srbije 2004. Pred nama je pet jakih utakmica protiv selekcija Nemačke, Španije, Gruzije, Hrvatske i domaćina Severne Makedonije. Spremni smo i jedva čekamo početak turnira“, rekao je Ćurčić.

Stefan Janković je mišljenja da reprezentacija treba da pokaže u Skoplju da je spremna za najviše domete.

,,Radili smo jako, punom parom u prethodnom periodu, kako bi se na najbolji način spremili za FIBA Čelendžer. U ekipi vlada odlična hemija i svi smo vrlo motivisani. Mogu da kažem da su mi utisci iz nacionalnog tima stvarno dobri. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da osvojimo turnir u Skoplju. Iako smo mlađi godinu dana od svih ekipa, ne dozvoljavamo da nam to izazove neki strah, ili da počnemo da sumnjamo u sebe. Naprotiv! Znamo da smo uložili veliki trud u proteklih mesec dana priprema, tako da je došao trenutak da to pokažemo“, kazao je Janković.

Vredno pomena je i to da stručni štab selektora Vladimira Đokića čine Đorđe Milošević, fizioterapeut prvog tima KK Borac, kao i Mihailo Šušić, trener KK Mladost iz Čačka.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KSS