U organizaciji Udruženja navijača KK Borac u nedelju 7. juna, na Gradskom trgu u Čačku, održaće se proslava povodom ulaska košarkaša Borca u ABA ligu.

Inače, Udružnje navijača KK Borac osnovano je 2. avgusta 2019. godine. Reč je o ozbiljnim Čačanima, dugogodišnjim posetiocima Borčevih utakmica, koje je ujedinila ljubav prema klubu.

“San svih navijača Borca je ispunjen. Ušli smo u ABA ligu. Uz čačanski Dom kulture, koji nam pomaže oko organizacije, želimo da se zahvalimo igračima i trenerima za sve utakmice minule sezone. Da pružimo podršku u novim izazovima. Iza organizacije proslave isključivo stoje zaljubljenici u košarku, zaljubljenici u Borac, pravi navijači kluba. Mi na utakmice dolazimo porodično, sa decom, brojimo oko 150 članova, ali zainteresovanost raste. Moram da naglasim da proslava nema političku pozadinu već nas vodi isključivo ljubav prema gradu, sportu, košarci, Borcu i sportskom navijanju”, kaže jedan od članova udruženja Trifun Raičić.

Naš sagovornik ističe da će se proslava održati naredne nedelje, od 19.00 do 21.00 sat, na platou Gradskog trga. Da očekuje igrače Borca, trenere, članove uprave, navijače, sugrađane…lepu atmosferu, dobru muziku. Da navijači sami finansiraju svoja putovanja na gostujuće terene, da planiraju skromne poklone za košarkaše Borca i lepo druženje.

Izvor: Đurđe Mečanin/ Mozzart Sport

Foto: Nikola Minović