Pred taborom Borca je novi veliki izazov. Naime, u okviru 8. runde AdmiralBet ABA lige u Čačak stiže Cibona (subota, 17h, dvorana kraj Morave), mlada i talentovana ekipa, koja je u dosadašnjem delu takmičenja pokazala zavidan nivo kvaliteta, borbenosti, kao i želje za dokazivanjem.

Što se tiče Borca, utakmica protiv Cibone biće lepa prilika da se prekine negativan niz dug tri kola. Naravno, posao neće biti ni malo lak, ali Borac je već dokazao da može da bude odličan onda kada je to najpotrebnije.

Kapiten Borca Uroš Čarapić ima mišljenje da je ekipa morala da ostvari nekoliko pobeda više.

,,Generalno, nije to to. Svi smo očekivali više. Doduše, sve bitne utakmice smo igrali na strani. Istina, ostvarili smo dve pobede, ali smo minimum morali još toliko, možda čak i tri. Kada to kažem, mislim na utakmice sa Igokeom, Zadrom, kao i Studentskim centrom, od kog smo izgubili 14 poena razlike, što nije realna brojka“, rekao je Čarapić.

Porazi koje je Borac doživeo najteže su pali kapitenu. Barem što se tiče igračkog kadra…

,,Drugačije od ostalih gledam na Borac. Ovde sam od svoje šeste godine, tako da su moje emocije prema klubu mnogo veće. Ovo je posao za sve nas, ali pokušavam da svojim primerom i energijom pokažem kako se gine za grb“, dodao je Čarapić.

Međutim…

,,Posle tri vezana poraza moramo da odreagujemo na pozitivan način. Ove sedmice zaista dobro treniramo. U prethodnom periodu smo imali probleme sa povredama, ali smo konačno kompletni“, kazao je igrač Borca.

U narednom periodu Borac će imati lepu priliku da na svoj konto upiše nekoliko pobeda.

,,Iskreno se nadam da ćemo u naredna četiri kola ostvariti što više pobeda. Igraćemo protiv ekipa koje su naš nivo, a samim tim i konkurenti za što bolji plasman. Mogli bismo da sa 2:5 odnos pobeda i poraza preokrenemo u pozitivan plus. Mogu slobodno da kažem i to da su nam naredne četiri utakmice veoma bitne za čitavu sezonu“, smatra Čarapić.

Što se tiče sledećeg protivnika…

,,Cibona je mlada, talentovana ekipa, sa dosta hrvatskih igrača kojima se predviđa NBA karijera. Momci iz Zagreba su dobro otvorili sezonu, ali su, baš kao i mi, vezali nekoliko poraza, tako da se nalaze u blagom padu forme. Što se tiče kvaliteta  ekipe, smatram da je Cibona u našem rangu“, mišljenje je kapitena Borca.

Ipak…

,,Ako budemo na prepoznatljivom nivou, mislim da Cibona neće imati šta da traži u Čačku. Kada igramo na najvišem nivou, onda se mi pitamo u dvorani kraj Morave. Naravno, publika je uvek naš šesti igrač, tako da se nadam da će protiv Cibone biti viđen barem deo atmosfere iz utakmice sa Partizanom“, zaključio je Uroš Čarapić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography