Igrač koji je prve košarkaške korake napravio u hramu košarke kraj Morave odlučio je da nastavi saradnju sa klubom u kom je ponikao. Dakako, reč je o Urošu Čarapiću, proverenom beku iz grada na Moravi.

Uprava kluba i Čarapić su sklopili dogovor na osnovu koga će on biti u obavezi da ostane član crveno-belog sastava još dve godine. Ne treba trošiti puno reči da se objasni koliko ovaj potpis znači za roster Marka Marinovića, koji se uveliko sprema za novu ABA sezonu.

Reč je o košarkašku koji je čitavu karijeru proveo u Borcu, tako da je nastavak saradnje sa voljenim klubom bio prirodna stvar.

,,Tačno je da sam dete Borca i da sam u klubu proveo 20 godina života. Meni je Borac uvek bio na prvom mestu i tu će ostati, šta god da se desi u budućnosti”, započeo je svoje izlaganje Čarapić.

On smatra da je Borac idealna sredina da još više napreduje kao igrač.

,,Generalno, gledam da napredujem iz godine u godinu. Samim tim, kako klub napreduje, tako se i moj košarkaški put uklapa u tu priču”, smatra bek iz Čačka.

Iza Borca je druga sezona u jadranskoj eliti.

,,Teška sezona je iza nas. Generalno gledano, to mogu da kažem za celu ekipu, pa i za mene. Bilo je puno povreda i bolesti. I sam sam prošao kroz koronu i ne bih voleo da se vraćam na prošlu sezonu. Ali bilo kako bilo, Borac iz godine u godinu mora da bude sve bolji i bolji i to je jedini način da klub ostane na ovom nivou na kom je sad”, mišljenje je Čarapića.

Borac polako, ali sigurno, sklapa tim za novo izdanje ABA lige.

,,Još uvek nije poznat novi tim, ali očekuju se neki potpisi. Nadam se da će se uskoro formirati ekipa za sledeću godinu. Sigurno je da će Borac ići korak više u odnosu na prošle sezone”, rekao je igrač Borca.

Kao i uvek, crveno-beli sastav će računati na pomoć svojih sugrađana.

,,Publika je uvek bila šesti igrač na terenu u Čačku. Prošla godina je bila teška za sve nas, a nadam se da će ove sezone biti više ljudi u hali. A sigurno da nama igračima mnogo znači puna hala kraj Morave”, kazao je Čarapić.

Pošto će u tabor Borca ovog leta stići još neki novi igrači, nema sumnje da će veliku pomoć moći da dobiju od igrača sa najdužim stažom u klubu.

,,Naravno da sam uvek tu da pomognem ako sam u mogućnosti. Sigurno da sam baš dugo u Borcu i ako ne mogu sa strane košarke nekome da pomognem, onda ću mu pomoći da se navikne na život u Čačku i na obavezu koju nosi grb Borca”, zaključio je Uroš Čarapić.

Što se tiče statističkih podataka, oni govore da je Uroš Čarapić prošle sezone u AdmiralBet ABA ligi prosečno igrao 16,4 minuta. Ostvarivao je prosečan skor od 4,6 poena i 1,7 asistencija.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography