U okviru 2. kola AdmiralBet ABA lige igrači KK Borac Mozzart imaće priliku da, po prvi put u ovoj sezoni, na parketu dvorane kraj Morave odigraju jedan meč. Protivnik će biti i više nego dobro poznat, a reč je o FMP Meridianu (subota, 19:00, dvorana kraj Morave).

Čačani su već jednom ove sezone istrčali na teren, a u okviru regionalnog takmičenja. Naime, u 1. rundi tim Marka Marinovića je imao priliku da odmeri snagu sa Cedevita Olimpijom. Na veliku žalost, crveno-beli sastav je pretrpeo poraz u ,,Stožicama“, a rezultat je glasio 98:81.

Uroš Čarapić, dugogodišnji igrač čačanskog tima, smatra da je pad u igri koštao ekipu boljeg skora u Sloveniji.

,,Bilo je teško gostovanje u Ljubljani. Ali dok smo fizički parirali Cedevita Olimpiji imali smo rezultat, ali kada smo ušli u ritam protivnika, dozvolili smo sebi nekoliko grešaka u odbrani i napadu, pa je kasnije bilo teško stići rivala. Pokušavili smo u više navrata da nešto promenimo, ali Slovenci su ubacili dosta otvorenih šuteva, tako da prosto nismo mogli da preokrenemo. Greške iz Ljubljane ne smemo više da ponavljamo“, rekao je Čarapić.

Borac Mozzart je arhivirao duel iz Slovenije i odmah svu energiju usmerio na okršaj sa FMP-om.

,,FMP je ozbiljan protivnik. Poslednjih nekoliko godina igra na visokom nivou, naročito prethodne sezone. A i ove takmičarske godine je sastavio odličan tim. Ali mi smo stari rivali, odlično se poznajemo. Svake godine igramo nekoliko utakmica, tako da među nama nema tajni“, istakao je Čarapić.

Što se tiče recepta za tim iz Železnika…

,,Od samog starta moramo da uđemo jako u utakmicu i fizički ispariramo rivalu. FMP je atletski fenomenalna ekipa, što je bilo očito protiv Mege, gde je bio dominantan. Ne smemo da uđemo u ritam rivala, već da nametnemo svoj. A ako budemo bili na visini zadatka, verujem da će pobeda doći kao nagrada”, dodao je bek iz grada na Moravi.

Razume se, pomoć Čačana biće od nemerljivog značaja protiv kvalitetnog protivnika, kakav je sastav iz Železnika.

,,Smatram da ove godine domaći teren moramo da branimo mnogo bolje nego prošle sezone. Probaćemo da u svakoj utakmici idemo na pobedu. A uz punu halu je totalno druga priča. Navijači nam daju energiju i dodatnu snagu. To mnogo znači ekipi, naročito novajlijama. Nadam se da će Čačani prepoznati našu želju da se dokažemo, a verujem da ćemo uz njih doći do prvog trijumfa“, završio je Uroš Čarapić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography