U okviru 22. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart odigraće jednu od najbitnijih utakmica u tekućoj takmičarskoj godini. Naime, u Čačak stiže Mega MIS (nedelja, 17:00, Dvorana kraj Morave), a ishod rečenog meča mogao bi da ima ogroman uticaj na položaj crveno-belog tima u regionalnoj ligi.

Uroš Čarapić, bek čačanske ekipe i jedan od najboljih aktera prethodna dva susreta protiv Studentskog centra i Mornara, smatra da je tim dobro igrao na minulim utakmicama.

„Ušli smo u najvažniji period u sezoni. Pritisak je na nama, što je normalno, jer u martu rešavamo opstanak u ligi. Nedavno smo slavili protiv Studentskog centra, što nam puno znači. Zatim smo izgubili u Baru zbog loših minuta u samoj završnici meča, iako smo dobro igrali veći deo duela“, rekao je igrač Borca Mozzart.

Što se tiče narednog rivala, neće biti puno nepoznanica, jer se dva srpska predstavnika odlično poznaju.

„Sledi nam jedna od dve najbitnije utakmice u sezoni. Iako se Mega priključila gornjem domu, eventualna pobeda bi nam puno značila, jer bi se dodatno odvojili od MZT-a. Ali neće biti lako, jer se Mega podigla i došla do dobrih partija. Biće teško, ali moramo da se presaberemo i izvučemo svoj maksimum“, smatra Čarapić.

Borac Mozzart je uložio ogroman napor kako bi se na najbolji mogući način spremio za izazov koji sledi.

„Od završetka utakmice u Baru fokusirali smo se na pripremu duela sa Megom. Poznajemo se, igrali smo već jednom ove sezone, ali i svake prethodne. Verujem da smo učinili sve da se spremimo najbolje što u ovom momentu možemo. Ako sve prođe dobro, a nadam se da hoće, sledi nam meč odluke protiv MZT-a“, dodao je bek Čačana.

Jedan od ključnih faktora mogla bi da bude frenetična čačanska publika.

,,Iskreno se nadam da će biti puna hala u nedelju. Verujem da ljudi u gradu znaju koliko nam je potrebna pomoć. U klubu sam već 20 godina i slobodno mogu da kažem da svaki igrač pruža sve od sebe da ostvarimo cilj”, kazao je prvotimac Borca Mozzart.

Takođe, još je izjavio.

„Borac zaslužuju da igra ABA ligu, a odluka da li će biti deo elite i sledeće sezone pašće u martu. Ako budemo morali da igramo baraž, neće nam teško pasti, jer smo u takvoj poziciji bili i prošle sezone, a sve se dobro završilo. Smatram da učesnik Prve ABA lige ima prednost u odnosu na člana Druge ABA lige. Doduše, ove godine se dosta toga nije poklopilo za naš klub, ali sam i dalje optimista. Svi znaju koliko nam je bilo teško da uđemo u regionalnu ligu, a tu želimo i da ostanemo“, zaključio je Uroš Čarapić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography