U sastavu 15. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart imaće priliku da po drugi put u tekućoj takmičarskoj godini odmere snagu, znanje i veštinu sa igračima FMP Meridiana (petak, 20:00, Arena sport 2).

Uroš Čarapić, bek čačanske ekipe, slaže se sa konstatacijom da je tim odigrao odličan meč u fazi odbrane protiv Cedevita Olimpije.

,,Svi kažu da smo protiv Cedevita Olimpije odigrali možda i najbolju utakmicu u sezoni. Uspeli smo da spustimo protivnika na mali broj poena, a reč je o najboljoj napadačkoj ekipi. Ali ponovo nam je falilo malo sreće da dođemo do pobede. Sigurno bi nas trijumf podigao i odvojio od donjeg dela tabele. Šta da se radi, sada lopta nije ušla u koš kao protiv Splita. Nadam se da će nam se to vratiti u nekoj od narednih utakmica“, rekao je igrač Borca Mozzart.

Protiv Slovenaca Uroš Čarapić je odigrao možda i svoj najbolji meč u sezoni.

,,U utakmici sa Cedevita Olimpijom su se poklopile neke kockice. Što se mene tiče, uvek radim posao koji dobijem od trenera. Za razliku od prethodnih utakmica, protiv Slovenaca sam imao malo veću ulogu u napadu. Neću da krijem, drago mi je što polako podižem svoju formu i igram sve bolje, zbog čega se osećam dobro“, smatra bek Čačana.

Sastav iz grada na Moravi nastavlja u paklenom ritmu. Posle utakmice sa ekipom iz Ljubljane mora da otputuje u Železnik na megdan FMP Meridianu.

,,FMP iz sezone u sezonu igra sve bolje. Ove godine je još bolji nego prošle, kada je napravio odličan rezultat. Trener Stefanović odlično radi svoj posao, fenomenalno je uklopio ekipu. Svako u timu zna svoju ulogu, tako da će biti veoma teško gostovanje za nas. FMP je u prošlom kolu poražen od Mege, tako da će na svom terenu želeti da pobedi“, kazao je Čarapić.

Naravno, Borac Mozzart ni ovog puta neće želeti da se preda, već će nastojati da pruži dostojan otpor.

,,Mi nemamo šta da izgubimo u Železniku. Već smo igrali protiv FMP-a egal utakmicu u Čačku. I tada nam je falilo malo sreće, imali smo napad za pobedu koji nismo iskoristili. Pred nama je težak izazov, ali ćemo se boriti. Želimo da se iz utakmice u utakmicu dižemo kao ekipa. Polako se kockice poklapaju, ali za sve to je potrebno vreme. Promenili smo trenera, druga je struka, novi je način razmišljanja, a dovedeni su i neki igrači. A nadovezali su se problemi sa povredama i bolestima. Ipak, verujem da će sve biti u redu u duelima koji će biti ključni za opstanak u ligi“, završio je Uroš Čarapić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography