U petak 28. aprila počinje ovogodišnje izdanje F8 turnira Triglav kadetske lige Srbije. Izabranici Vladimira Zlatanovića će svoj prvi meč igrati u popodnevnim časovima, a protivnici će im biti vršnjaci gradskog rivala Čačka 94 Quantox (petak, 17:30).

Momci obučeni u crveno-bele odore očekuju bitku za pehar u veoma dobrom raspoloženju. Naime, ligaški deo su okončali na poziciji broj dva, sa skorom od 19. pobeda i samo tri poraza. Uzgred budi pomenuto, niko od rivala nije uspeo da im nanese poraz na parketu Dvorane kraj Morave.

Pored navedenog, valja istaći da mladi Čačani na završnom turniru brane srebrnu medalju osvojenu prošle sezone upravo na svom parketu. Kada se sve izrečeno uzme u obzir, ne treba trošiti previše reči kako bi se dokazalo da kadeti Borca Mozzart imaju čemu da se nadaju u društvu osam najboljih timova.

Vladimir Zlatanović, trener kadeta Borca Mozzart i selektor U15 reprezentacije Srbije, u nekoliko rečenica se osvrnuo na minuli deo sezone.

„Prezadovoljni smo dosadašnjim delom sezone. Treba uzeti u obzir da je vodeća generacija kod kadeta 2006. godište. A mi smo igrali sa tri košarkaša koji su to godište. Ostali su rođeni 2007. i 2008. godine. Imamo puno pravo da kažemo da smo najmlađi tim u ligi. Na to mogu da dodam još da smo samo tri puta doživeli poraz, sva tri na gostovanju. Sve u svemu, iza nas je dobar ligaški deo sezone, što nije ostalo bez pohvala kolega i drugih klubova“, rekao je Zlatanović.

Zatim je uputio pohvale na račun svojih izabranika.

„ Deci sam rekao da je ovo sad njihov turnir. Ono što smo mogli da uradimo tokom sezone, mi smo i učinili. Igrači su zaista mnogo napredovali u prethodnih nekoliko meseci. Na tome im od srca čestitam“, smatra kormilar tima.

Takođe, pomenuo je saradnju sa drugim klubovima u gradu, pre svih KK Mladost.

,,Zahvaljujući gradu Čačku klubovi poput Borca i Mladosti imaju dobru saradnju. Još ranije je došlo do spajanja, što daje vidljive rezultate. Momci dobro treniraju, sarađuju i stvorili su homogenu grupu. A to je možda i najbitnije, rezultati su u drugom planu”, mišljenje je Zlatanovića.

Iako je imao visok plasman u ligaškom delu, to ne sme da opusti čačanski tabor, koji mora biti maksimalno koncentrisan u svakom susretu.

„Moram da kažem da je ove godine liga bila kvalitetnija nego ranije. Ima dosta konkurentnih timova. Zbog toga raste uspeh koji smo zabeležili. A što se tiče završnog turnira, on je uvek specifičan, jer se igra na jednu utakmicu. Tako da ekipe sa boljim statusom mogu da dožive neuspehe. Ne bih mogao da kažem ko je favorit, a ko ne, jer su iznenađenja uvek moguća“, kazao je selektor U15 reprezentacije Srbije.

Prvi meč Borac Mozzart će igrati protiv Čačka 94 Quantox. Igrači oba sastava se odlično poznaju, tako da neće biti tajni među njima.

„Pred svaki turnir najbitnije je da ekipa bude zdrava. Nadam se da ćemo biti kompletni. Prvi meč igramo protiv Čačka 94, a ovom prilikom stvarno moram da pohvalim klub i starijeg kolegu Kolarevića, koji je uradio odličan posao. Našao je način da momci dobro izgledaju na terenu. Uspeli su da završe na sedmom mestu i da se plasiraju na finalni turnir. U obe ekipe nalaze se košarkaši koji se dobro poznaju, tako da će utakmica biti bez tajni. Plus treba dodati gradski rivalitet, što je prirodno. Tako da neka bude šta bude“, dodao je Vladimir Zlatanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography