U petak 10. maja počinje ovogodišnje izdanje F8 turnira Triglav kadetske lige Srbije. Izabranici Vladimira Zlatanovića će svoj prvi meč igrati u popodnevnim časovima, a protivnici će im biti vršnjaci iz beogradskog Partizana (petak, 17.00, Hala sportova Ranko Žeravica).

Ligaški deo takmičenja mladi košarkaši iz grada na Moravi okončali su na sedmom mestu, a ostvarili su skor od 10 pobeda i 12 poraza. S druge strane parketa imaće kao rivala crno-beli tim, koji je završio kao drugoplasirani sastav, a upisao je 20 pobeda i samo dva poraza. Dakle, posao će Čačanima biti neverovatno težak, to je barem jasno samo iz navedenih podataka.

Nije zgoreg podsetiti da mladi Čačani na završnom turniru brane treće mesto osvojeno prošle sezone. A da li će uspeti da ponove taj podvig, ostaje da se vidi tokom predstojećeg vikenda.

Vladimir Zlatanović, trener kadeta Borca Mozzart i selektor U16 reprezentacije Srbije, u nekoliko rečenica se osvrnuo na minuli deo sezone.

„Iskreno, kao što sam ranije rekao, uzimajući u obzir šta se sve izdešavalo pre kvalifikacija, prezadovoljan sam ulaskom u najjaču kadetsku ligu. A moram da budem srećan i poslednjim kvartalom ligaškog dela sezone, gde smo na poslednjih nekoliko utakmica zabeležili čak pet pobeda“, rekao je Zlatanović.

Zatim je uputio pohvale na račun svojih izabranika.

„Ideja kluba na čelu sa koordinatorom mlađih selekcija Raškom Bojićem i nama trenerima bila je odlična i formirane su pre dve godine selekcije koje su u ovom periodu trebale da budu dominantne u svakoj kategoriji. Desilo se to što se desilo, ali u ovoj sezoni možemo se pohvaliti Radovićem kao najboljim strelcem i MVP igračem lige, zatim Petrovićem kao najboljim blokerom i Krunićem koji je kao prateće godište bio među 10 najkorisnijih igrača lige“, smatra kormilar kadetskog tima.

O kvalitetnom radu sa mladim igračima svedoči podatak da je nekolicina priključena prvom timu Borca.

,,Po završetku prvenstva čak četvorica kadeta su priključena radu prvog tima. Nema potrebe posebno da naglašavam da je to i smisao svega ovoga čime se mi bavimo, kako igrači, tako i mi treneri”, dodao je Zlatanović.

U najkraćim crtama se dotakao i četvrtfinalnog susreta.

,,Siguran sam da ćemo dati svoj trenutni maksimum u utakmici četvrtfinala protiv favorizovane ekipe Partizana, zaključio je Vladimir Zlatanović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography