Kao što je već bilo govora, sve mlađe selekcije KK Borac Mozzart krenule su da se pripremaju za novu sezonu, u kojoj će ponovo pokušati da zabeleže impresivne rezultate, baš kao što to čine godinama unazad.

Vladimir Zlatanović, trener kadetskog tima i osvajač srebrne medalje pre dve sezone, a bronzane pre nekoliko meseci, smatra da je prošla takmičarska godina bila odlična za klub.

,,Drago mi je da u kontinuitetu pravimo dobre rezultate, kako na timskom, tako i individualnom planu. Iako se generacije smenjuju, mi nastavljamo da radimo na pravi način. To je lepa stvar, kako za mene kao trenera, tako i za igrače. Naravno, to važi i za klub i grad Čačak”, rekao je Zlatanović.

Kadeti Borca Mozzart su na vreme krenuli sa pripremama, kako bi bili spremni za sve izazove koji ih očekuju.

,,Iz priče sa kolegama sam shvatio da je svima želja da pobede Borac. To nam imponuje, jer svedoči da klub radi dobar posao. Zbog toga smo, kao i uvek, na vreme krenuli sa pripremama. Ovaj period je specifičan za treninge. Deca još uvek nisu profesionalni igrači, oni žele da putuju, da se druže, a pojedinci su se tek vratili iz reprezentacije. Ali polako se skupljamo, tako da ćemo biti spremni za početak sezone”, dodao je Zlatanović.

Pre početka sezone, tim će morati da odigra kvalifikacije za Triglav kadetsku ligu Srbije.

,,Sve kvalifikacije su uvek sprecifične. Igra se na jednu utakmicu, tako da slabije ekipe imaju šansu da naprave iznenađenje. Zbog toga moramo biti na najvišem nivou i pre početka sezone”, smatra Zlatanović.

Strateg kadetske ekipe ističe da svaki trener mora biti i psiholog ako želi da stvori dobrog igrača.

,,Da bi imao pravo da od igrača očekujem maksimum, prvo moram sam da ga pružim. A sledeći korak mora biti rad na psihološkom planu, jer su naši košarkaši mladi momci, tako da na njih ima puno uticaja sa strane. Tako da se nekad stvaraju lažne slike. Deca pomisle da samo treba da prođe neki period i oni će postati igrači. Zbog toga naš posao nije samo rad na treningu, već i razgovor o još nekim bitnim stvarima vezanim za sport”, kazao je Zlatanović.

Ovog leta veliki broj mladih igrača Borca Mozzart nastupao je u dresu reprezentacije Srbije, što je, nema sumnje, posledica velikog rada.

,,Dobar rad sa decom dovodi do toga da imamo veliki broj mladih reprezentativaca. Kada sve pogledamo, možda to i jeste najvažnije. Ali moramo biti realni i reći da dobri rezultati kluba naše igrače izbace u prvi plan, tako da su više na oku selektora”, izjavio je Zlatanović.

Trener kadetskog tima Borca Mozzart nije previše odmarao ovog leta, već je radio punom parom kao selektor U15 reprezentacije Srbije.

,,Posebno mi je drago što sam postavljen na mesto selektora U15 reprezentacije, jer to je možda i kruna mog dosadašnjeg rada. Pripremamo se za Evropsko prvenstvo, koje nas očekuje sledećeg leta. Tokom narednih godinu dana imaćemo nekoliko puta manje pripreme, jer želimo da spremni dočekamo to takmičenje”, završio je Vladimir Zlatanović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography