Nakon juniorskog i A kadetskog tima, i B kadetska ekipa Borca je nedavno započela sa pripremama za novu sezonu.

Od ove takmičarske godine, sastav će voditi Vuk Obradović, doskorašnji kapiten mlađih kategorija čačanskih crveno-belih, a od lane i trener u klubu.

On je prošle sezone okačio patike o klin, kako bi se posvetio trenerskom poslu, pa je tako prvo angažovanje dobio kao pomoćnik Miloša Pejanovića u kadetskom i juniorskom timu.

Vuk Obradović smatra da je za određeni broj igrača pravi pogodak igranje međuregionalne lige, u kojoj će B tim nastupati.

,,Prvi deo priprema momci su odradili zajedno sa dečacima iz A ekipe. Dugo smo razmišljali i odlučili da je za nekoliko igrača bolji put ka A timu kroz međuregionalu ligu, koju ćemo igrati. Već smo krenuli sa treninzima u hali, a u narednom periodu najviše ćemo se bazirati na fizičkoj pripremi igrača, ali naravno i košarkaškom delu ćemo posvetiti punu paznju”, započeo je Obradović.

B kadetski tim mahom će činiti košarkaši rođeni 2006. godine.

,,Što se tiče samog tima, čine ga momci rođeni 2006. godine, kao i određeni broj igrača iz pionirske ekipe, dečaci rođeni 2007. godine, na koje klub ozbiljno računa u nekom narednom periodu. Svakom talentovanom i perspektivnom košarkašu će biti pruženo da svoj kvalitet pokaže kroz dobar trening i sjajnu ligu”, rekao je mladi trener.

Što se tiče ciljeva…

,,Sam cilj druge kadetske ekipe je da se nekolicina igrača pratećeg godišta, koji biološki i fizički ne mogu da prate ritam i intezitet „prve selekcije“, kao i same Triglav kadetske lige Srbije, svoju šansu i razvijanje pronađu u međuregionalnoj ligi i budu spremni za sledeću godinu, kada ce biti vodeći. Postoji nekoliko imena, koje u ovom momentu neću pominjati, a za koje sam siguran da će dobrim treningom uspeti da izbori mesto u A selekciji”, smatra Obradović.

Prošla sezona bila je debitantska za Obradovića pored klupe. Bolji početak nije mogao da zamisli, jer je kao pomoćnik Miloša Pejanovića osvojio zvanje kadetskog prvaka države.

,,Iza mlađih kategorija Borca je zaista sjajna sezona, a moram priznati i za mene, s obzirom da sam bukvalno iz patika ušao u trenerske vode. Svima je poznato da sam kao kapiten sa najdužim stažom u mlađim kategorijama Borca preko noći postao pomoćni trener juniorskog i kadetskog tima. Na tome sam naravno najviše zahvalan čoveku sa kojim imam sjajnu saradnju, Rašku Bojiću, kordinatoru mlađih selekcija. Kao i svaki početak, bilo je jako teško, ali taj put mi je olakšao i pomogao da se u ceo sistem prilagodim niko drugi nego trener Miloš Pejanović. Uz njega sam dosta stvari naučio, pre svega ljudskih, jer je reč o neverovatnom čoveku, kojeg pored mentora smatram i za drugog oca. Naravno, i na stručnom putu me je usmeravao kako treba i veoma sam mu zahvalan na tome. Od ove godine imaću priliku da učim i od sjajnog trenera Vladimira Zlatnovića, koji ima veliko iskustvo i važi za jednog od najboljih stručnjaka na našim prostorima, jer iskreno ne uzima jedan Vladimir Jovanović svakoga za pomoćnika. Bio je pomoćni trener u Megi, ali iz privatnih razloga vratio se u Čačak”, izjavio je Obradović.

Pored silnih obaveza u klubu, Obradović ima velike dužnosti kao upravnik dvorane kraj Morave.

,,Što se tiče posla u hali i klubu, to već nisu obaveze, to je moja dužnost. Postoji mnogo razloga zbog kojih je to mesto posebno i zbog kojih je Borac nešto što mene čini srećnim. Doneo mi je previše lepih trenutaka i često sam zbog njega izlazio srećan iz dvorane kraj Morave. Imam dužnost da klub i dvoranu predstavim kao najveću svetinju u ovom gradu”, dodao je Obradović.

Takođe, ništa manje važno je angažovanje oko basket turnira ,,Kraj Morave”, čiji je Obradović idejni tvorac.

,,Cilj mi je bio da turnir ,,Kraj Morave” postane tradicionalan, na koji će ljubitelji košarke u Čačku doći da uživaju, kao i da mladi svoje vreme provedu na terenima. Sam broj od 48 prijavljenih ekipa pokazuje da sam uspeo u svom naumu”, završio je Vuk Obradović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography