U 6. kolu ABA lige na parketu dvorane kraj Morave koplja su ukrstili Borac i Mega. Nakon što je semafor signalizirao kraj susreta, na njemu je pisao rezultat koji je išao u korist Beograđana, a glasio je 83:97 (19:24; 22:31; 24:20; 18:22).

Džons je otvorio susret pogotkom za tri. Odmah je na drugoj strani uzvratio Kacalon, pa se već od početka činilo da će utakmica biti prilično efikasna. Oba tima bila su veoma energična i borbena, tako da je bilo očito koliko im je stalo do pobede. Valja istaći da je u prvih nekoliko minuta na snazi bio rezultatski egal. Taman što bi Borac poveo, Mega bi u sledećem napadu anulirala protivnikov kapital, ili bi čak prebacila prednost na svoju stranu semafora. Najviše što je jedan tim vodilo bilo je plus šest (12:18), a to je učinila Mega polovinom deonice. Naravno, odmah je reagovao trener Marinović, pa je pozvao tajm aut. U nastavku je Borac uspeo da malo smanji zaostatak, što mu je moglo značiti pred nastavak okršaja.

Nakon što je početkom dugog dela igre vezao nekoliko dobrih napada, Borac je uspeo da priđe Megi na svega dva poena zaostatka (24:26), što nije bio slučaj još od uvodnih minuta duela. Ali odmah je Mega uzvratila istom merom, pa je na svoju stranu semafora vratila solidnu prednost od 11 koševa (26:37). Borac nikako nije mogao da učini presudan korak i potpuno se vrati u susret. Kako bi udelio još neki savet svojim izabranicima, strateg Marinović je ponovo pozvao minut odmora. Ali to nije donelo rezultat. Uprkos silnom trudu, Borac do poluvremena nije uspeo da približi Megi, koja je zadržala prednost od dve cifre na svom kontu, zbog čega je daleko zadovoljnija otišla na veliki odmor.

Borac vrlo borbeno započinje drugo poluvreme, kako u defanzivi, tako i u ofanzivi. Nije prošlo dugo, a Čačani su sa par učinkovitih napada smanjili deficit na jednu cifru (51:57). Bilo je očigledno da su sugestije dobijene na poluvremnu od trenera naišle na plodno tle kod igrača Borca. Odmah je Jovanović zatražio tajm aut kako bi prekinuo silan nalet domaćina. Već u prvom napadu Cerovina je prekinuo sušu svoje ekipe pogotkom za tri. Sledio ga je Petrušev, pa je Mega lako vratila dvocifrenu prednost (51:65). Ali nakon što je Nerandžić monstruozno zakucao preko Petruševa, Borac se malo trgao iz letargije. Usledili su poeni Gavrilovića i Đokovića, pa je domaćin bio u minusu 10 poena (65:75). To je, imajući sve u vidu, ipak obećavalo pred početak odsudnog dela meča.

Mega sa pet vezanih poena započinje poslednji deo igre. Pošto Borac nije mogao više od dva minuta, gotovo tri, da postigne koš, stvorio se utisak da je Mega vrlo blizu pobede. Ali Borac nije nameravao da istakne belu zastavu. Trudio se domaćin iz petnih žila da preokrene stanje na parketu. Međutim, kako je za pet minuta igre samo Čarapić pogađao za Borac, domaćin nije mogao čemu da se nada. Na drugoj strani, Mišković i Simonović su nekoliko puta spustili loptu na dno mrežice, tako da su stvari postale kristalno jasne. Mega je pametnom igrom uspela da sigurno i bez mnogo peripetija privede meč kraju, pa je na taj način na svoj konto upisala četvrtu pobedu u ABA ligi.

Čačak – Dvorana Borca. Bez gledalaca. Sudije: Radojković, Nedović, Milojević.

Borac: Tornton 5, Smit 8, Đoković 9, Miletić 3, Gavrilović 14, Kočović 12, Nerandžić 12, Karapandžić, Novaković 2, Džons 9, Čarapić 9.

Mega: Mišković 9, Smit 10, Petrušev 25, Tepić 3, Kljajević, Novak 8, Simonović 19, Jovičić, Cerovina 9, Matković, Kacalon 14, Langović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography