Selektor Nenad Stefanović okupio je svoje izabranike radi priprema za U18 Evropsko prvenstvo, koje će ovog leta biti održano u Nišu. Tačnije, u periodu od 22. do 30. jula. Na njegovom spisku našla su se i trojica igrača Borca Mozzart: Pavle Nikolić, Đorđe M. Ćurčić i Matija Milošević.

Pavle Nikolić ističe da mu puno znači poziv selektora u nacionalni tim naše zemlje.

,,Evropsko prvenstvo je jedno ozbiljno takmičenje, a mi imamo dobru ekipu, tako da uz naporne pripreme mislim da možemo da dođemo do medalje. Poziv selektora mi zaista znači, braniti boje nacionalnog tima je velika čast, tako da ću pružiti svoj maksimum, pa kako bude”, rekao je Pavle Nikolić.

Đorđe M. Ćurčić je mišljenja da je U18 reprezentacija kadra da dođe do zlata na Evropskom prvenstvu.

,,Kao i svake godine, naš cilj je uzimanje jedne od medalja, čak smatram da imamo odličnu ekipu i da možemo do zlata. Naravno, ako nas zdravlje posluži. Što se mene tiče, sigurno da mi puno znači što sam deo ove grupe momaka, što mogu da radim i ovo leto sa njima. Takođe, promena selektora će doneti nešto novo u radu i imaću priliku da naučim puno novih stvari. A na svima nama je da upijamo svaki detalj i da to koristimo na terenu”, kazao je Đorđe M. Ćurčić.

Matija Milošević smatra da reprezentacija Srbije mora da opravda činjenicu da je domaćin Evropskog prvenstva.

,,Ovo je treća godina da sam na reprezentativnim okupljanjima, tako da mi sve ovo nije ništa novo. Selektor Nenad Stefanović je nov, tako da se tek upoznajemo sa njegovim načinom rada. A što se tiče očekivanja od prestojećeg takmičenja, kao i uvek, ona su najviša, jer smo zemlja domaćin Evropskog prvenstva, tako da moramo da se pokažemo u najboljem svetlu, izjavio je Matija Milošević.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography