U18 muška košarkaška selekcija naše zemlje, koju sa klupe predvodi selektor Vladimir Đokić, otptovala je u Izmir, gde će od 30. jula do 7. avgusta učestovati na Evropskom prvenstvu.

Prema odluci selektora, čak tri od ukupno 12 igrača su iz redova Borca. Reč je o Đorđu V. Ćurčiću, Luki Andriću i Matiji Miloševiću. Oni svojim trudom, borbom i zalaganjem dokazali da vrede, tako da se zasluženo nalaze među odabranima.

Takođe, vredno je istaći da oni na lep način predstavljaju klub za koji igraju, kao i grad Čačak. Pored njih trojice, u ekspediciji Srbije se nalazi još jedan Čačanin, Mihailo Šušić, član stručnog štaba selektora Đokića.

Inače, reprezentacija Srbije se nazali u grupi C, zajedno sa selekcijama Češke, Slovenije i Grčke. Prvi meč naši momci će igrati 30. jula protiv Slovenije (12:45), dan kasnije protiv Grčke (19:30), da bi takmičenje po grupama okončali 1. avgusta duelom sa Češkom (17:15).

Ukoliko budu uspeli da prođu prvi deo takmičenja, Srbiji sledi ukrštanje sa grupom u kojoj se nalaze Litvanija, Hrvatska, Italija i Crna Gora.

Vredno pomena je još i to da će pet najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Izmiru ostvariti pravo da učestvuje na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina narednog leta.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KSS